Leonardo DiCaprio isi transforma insula intr-o statiune eco de lux

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

insulaLeonardo DiCaprio doreste sa salveze insula pe care o detine in Belize, transformand-o intr-o destinatie turistica de lux care sa respecte insa mediul, oferind adapost pentru lamantini (mamifere marine) si recifuri artificiale, conform site-ului mashable.com citat de Agerpres.

Starul din “Wolf of Wall Street” (Lupul de pe Wall Street) a declarat pentru publicatia New York Times ca va colabora la acest proiect cu un dezvoltator din New York, iar statiunea sa insulara, de peste 42 de hectare, va putea sa-si primeasca turistii incepand cu anul 2018.

Pe langa vilele opulente de pe malul marii si piscinele care vor oglindi cerul, din cadrul statiunii nu vor lipsi reamenajari ale habitatelor pentru fauna si flora locala, pentru pesti, lamantini, recifuri de corali si paduri de mangrove.

Insula achizitionata de starul de la Hollywood se numeste Blackadore Caye, iar mediul pe aceasta insula a avut de suferit in ultimii ani din cauza pescuitului excesiv, a erodarii liniei de coasta si a defrisarilor. DiCaprio spera ca prin colaborarea cu ecologisti, biologi si specialisti in mediu si in eco-tehnologii, va reusi sa micsoreze impactul de mediu al turismului si in acelasi timp sa reinvie o parte din frumusetea naturala a insulei.

Actorul a cumparat Blackadore Caye in anul 2005, la pretul de doar 1,75 de milioane de dolari — pret similar unui apartament de lux la San Francisco. Initial el a semnat un contract cu compania hoteliera Four Seasons pentru constructia unei statiuni de lux, dar a renuntat la proiect.

Noul complex turistic va include 68 de vile construite pe o platforma in forma de arc deasupra marii, iar sub aceasta platforma va fi amenajat un recif artificial care sa adaposteasca numeroase specii marine. Dezvoltatorii vor construi si 50 de case private pe insula ce vor fi scoase la vanzare la preturi cuprinse intre 5 si 15 milioane de dolari, conform publicatiei Times.

Preocuparile ecologiste ale actorului sunt de notorietate. Luna trecuta el a donat 50.000 de dolari in cadrul unei campanii de strangere de fonduri pentru realizarea unui documentar despre viata marina. Preocuparile ecologiste i-au adus lui DiCapro si o nominalizare la Oscar, in calitate de producator al documentarului “Virunga” despre lupta pentru salvarea gorilelor de munte din Republica Democrata Congo.

Noua statiune turistica se incadreaza tendintei in crestere a ecoturismului, un concept de petrecere a vacantei intr-un mediul natural cat mai nealterat de om.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2