Les: Trebuie sa pornim programele de inzestrare a Fortelor Navale; tehnica este extrem de invechita

PNL

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a declarat vineri, in cadrul conferintei internationale “Black Sea and Balkans Security Forum” ce se desfasoara in statiunea Mamaia, ca trebuie “pornite” programele de inzestrare a Fortelor Navale Romane, el adaugand ca tehnica actuala a acestei arme este una “extrem de invechita”, informeaza AGERPRES.

“Ceea ce trebuie sa intelegem totusi este ca la Fortele Navale noi trebuie sa pornim programele de inzestrare care sunt atat de necesare, tehnica este extrem de invechita, din pacate, si este foarte important sa pornim aceste programe pe care le avem in acest moment, fie ca discutam de paza de coasta, de bateriile de coasta, fie ca discutam de partea de corvete si modernizarea fregatelor care trebuie sa le pornim in acest an”, a declarat Les.

Intrebat de ziaristi cand va fi facut public rezultatul licitatiei pentru construirea de corvete, Gabriel Les a spus ca intr-un termen foarte scurt.

“Intr-un termen foarte scurt, inca suntem in procedura legala. Procedura este una extrem de complexa, cu foarte multe cerinte. Dorim sa fie o procedura care sa fie benefica si pentru Romania si din punct de vedere al cooperarii industriale si aceste capabilitati sa fie unele pe care sa le putem folosi multa vreme de acum inainte”, a declarat ministrul Apararii Nationale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2