Liber la jaf din banii publici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Votul de ieri pe Codul Administrativ da liber primarilor sa decida asupra patrimoniul localitatilor cu o majoritate de 50% +1 , mult mai usor decat prevede acum legea, 2/3 din numarul consilierilor locali. Pe langa aceasta modificare importanta si periculoasa, au aparut pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, care nu respecta, precum celelalte pensii, principiul contributivitatii. Practic, majoritatea PSD-ALDE si-a cumparat primari, viceprimari si pe restul celor care ocupa functiile vizate de aceasta modificare. Si-au asigurat sprijinul la viitoarele runde de alegeri, unde primarii fac legea. Cei care conduc administratiile locale influenteaza decisiv votul.

Insa si mai grav, conducatorii de institutii deconcentrate vor deveni  “manageri-demnitari”, fara concurs si fara raspunderea aferenta functionarilor publici. Nici vorba de meritocratie si profesionalism. Iar functiile de arhitect-sef nu vor mai fi functii publice si primarii vor putea scapa de arhitectii incomozi, care nu vor sa emita avize si autorizatii care incalca legea.

Parlamentarii USR au votat impotriva acestor modificari la Codul Administrativ, care dau liber la jefuit banul public si patrimoniul localitatilor. Din pacate, celelalte partide de opozitie nu au procedat la fel.

Tot ce s-a-ntamplat in ultimul an si jumatate este impotriva oricaror norme de bun-simt, principii sanatoase, meritocratie, corectitudine si normalitate. Prioritatile PSD-ALDE au fost contrare societatii noastre, nu au vizat deloc infrastructura, spitalele, scolile, gradinitele, respectul fata de lege. Au fost doar pentru infractori, incompetenti, oportunisti si sinecuristi.

USR Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2