Liberalii sustin ca PSD nu doreste continuarea reformei in sanatate

PNL

Reprezentantii PNL isi exprima nemultumirea cu privire la faptul ca Guvernul a abandonat reforma in domeniul sanatatii, desi cu privire la propunerile pe acest subiect avansate de catre liberali existase un acord politic in interiorul USL, agreat de social-democrati.

“PNL isi exprima regretul ca o reforma fundamentala pentru societatea romaneasca, cea a sistemului sanitar, a fost abandonata de actualul Guvern. Aceasta atitudine este cu atat mai surprinzatoare cu cat toate proiectele de reforma fusesera cunoscute si agreate de PSD, iar asupra lor a existat inclusiv acord politic in interiorul Uniunii Social Liberale. Am crezut ca macar atunci cand vine vorba de sanatate exista din partea PSD intelepciunea si responsabilitatea de a nu sacrifica reforma din motive politice si politicianiste. Din pacate, PSD ne arata inca o data ca nu s-a schimbat in raport cu trecutul”, precizeaza liberalii, potrivit unui comunicat de presa remis, sambata, AGERPRES.

In comunicat se mai arata ca PNL avea o viziune foarte clara in ceea ce priveste Ministerul Sanatatii, in sensul eficientizarii sistemului sanitar si formularii unui nou statut pentru personalul medical astfel incat acesta sa beneficieze de venituri mai mari.

“Spre deosebire de PSD, viziunea PNL la Ministerul Sanatatii era una foarte clara. Ea inseamna: stoparea risipei banilor publici prin reducerea internarilor nejustificate in spitale si mutarea accentului inspre zona de prespital — medicina de familie si ambulatoriu de specialitate; introducerea pachetului de baza de servicii medicale, prin care pacientul sa stie clar la ce servicii are dreptul, cand si la care nivel al sistemului; un statut mai flexibil al spitalelor, care sa poata lucra dupa buget global si sa poata opta pentru o alta forma de organizare, care sa le faca mai eficiente; un alt statut al personalului medical, care sa nu mai fie asimilat bugetarilor si sa poata avea venituri mai mari. Toate proiectele care concretizeaza aceasta viziune au fost finalizate de echipa liberala de la Ministerul Sanatatii, dar sunt acum amanate fara termen de noul Guvern”, se arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2