ACTUALIZARE: Liberalii vor decide astazi daca Anuta Moldovan ramane membru PNL si, implicit, consilier local. Femeia a facut imprumuturi in numele a zeci de localnici din Dragomiresti

Sefii organizatiei PNL Maramures se vor intruni astazi pentru a discuta despre situatia consilierului local Anuta Moldovan din Dragomiresti. Presedintele PNL Maramures a declarat pentru ZiarMM.ro faptul ca se va discuta daca Moldovan mai poate reprezenta comunitatea in cadrul Consiliul Local.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures: “Voi propune Biroului Permanent Judetean, excluderea.”

In cazul in care membrii Biroului Permanent Judetean (BPJ) vor decide ca Anuta Moldovan trebuie exclusa din Partidul National Liberal atunci aceasta nu va mai putea avea nici statutul de consilier local.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Pierderea calitatii de membru al partidului politic duce la pierderea calitatii de consilier local.”

Medicul de familie i-a limitat accesul

Contactat telefonic, medicul de familie Ovidiu Ganea, cabinet unde Anuta Moldovan, la ora actuala, profeseaza ca si asistent medical, a negat faptul ca aceasta ar fi avut acces la documentele cu caracter personal ale pacientilor si ca aceste documente, in copii, le-ar fi depus la CAS Maramures dupa ce s-au inscris pacientii la el. Trebuie sa stiti ca pentru a face un credit la IFN-ul respectiv, este necesar ca omul sa prezinte agentului, buletinul in copie si original, adeverinta de venit de la locul de munca sau cuponul de pensie, dupa caz. Deocamdata nu stim cum aceasta femeie, care a fost agent la societatea respectiva, a reusit sa intre in posesia acestor documente. Nu este exclusa ipoteza sa fi avut chiar si un ajutor.

Dr. Ovidiu Ganea, medic de familie: “Nu s-a putut folosi de datele de aici deoarece, aici, noi nu avem buletine. Cand s-au facut inscrierile, copiile documentelor au fost predate la Casa de Asigurari. Nu stiu de unde a putut folosi actele, numai daca nu s-a folosit de o alta metoda. Baza de date este digitala si nu am buletinele in copii (in incinta cabinetului-n.r.). Ca si masura, vreau sa va spun ca i-am limitat accesul la actele pacientilor fara stirea mea. Este singurul lucru pe care pot deocamdata sa-l fac.”

Primar: “(…)cei care au avut de suferit, daca au avut de suferit”

Primarul din Dragomiresti spune ca judecatile trebuie sa le emita “cei care au avut de suferit, daca au avut de suferit”. Aici venim cu precizarea ca, nici edilul nu poate emite judecati in privinta cetatenilor care au fost “imprumutati” la IFN de catre Anuta Moldovan, fara stirea lor.

Daca e sa luam in calcul numai stresul suferit de cei 68 de oameni atunci cand au aflat vestea ca au credite, putem spune cu certitudine ca acestia au fost prejudiciati psihic si moral, nu doar financiar (la figurat-n.r.). Mai mult, e dreptul lor sa se constituie in dosar parte civila si sa ceara macar despagubiri morale pentru stresul cauzat. Mai mult, un grup de localnici au fost, in urma cu ceva timp, la Primaria Dragomiresti pentru a cere sprijin insa nu au gasit.

Vasile Tiplea, primar Dragomiresti: “Este un moment nefericit pentru toata lumea asupra caruia, cei in drept trebuie sa-si spuna parerea. Cu siguranta Primaria nu este in drept sa emita judecati asupra acestei situatii nefericite. Cei care au avut de suferit, daca au avut de suferit, sunt in masura sa judece.”

Referitor la activitatea Anutei Moldovan ca si consilier local, adica sa reprezinte in continuare comunitatea, primarul a precizat: “Este un raspuns pe care trebuie sa-l dea Partidul National Liberal”. Acest lucru se va si intampla, exact cum am precizat la inceputul articolului.

In acest context, ZiarMM.ro va publica, in cursul zilei de azi, decizia care urmeaza sa fie luata de membrii BPJ PNL Maramures.

Revenim cu detalii pe acest subiect!

ACTUALIZARE Luni, 09.19

Cu toate ca seful PNL Maramures a anuntat ca va avea loc vineri, 19 aprilie 2019, sedinta Biroului Permanent Judetean (BPJ), in cadrul careia urma sa propuna excluderea Anutei Moldovan, sedinta nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures: “La urmatoarea sedinta vom lua o decizie.”

Deocamdata nu se stie cand va avea loc urmatoarea sedinta a Biroului Permanent Judetean PNL Maramures.

***Va reamintim faptul ca 68 de localnici din Dragomiresti s-au trezit peste noapte cu credite luate de la un IFN. Oamenii au aflat de grozavie numai in momentul in care la poarta lor au batut reprezentantii IFN-ului. Ana AVRAM

Mai multe detalii puteti citi pe link-ul de mai jos.

PREMIERA-Maramures: Un consilier local lua credit in numele mortilor. Escrocheria era sa ramana cu banii, iar succesorii acestora fara case // ACTUALIZARE

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1