Libia: Corpurile a 41 de migranti recuperate pe o plaja langa Tripoli

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

imigranti vasCorpurile a 41 de migranti morti inecati incercand sa ajunga in Europa au fost gasite pe o plaja din Sabrata, un oras de coasta din vestul Libiei, a declarat duminica pentru AFP o sursa locala din acest oras. „Un grup de voluntari a recuperat sambata corpurile a 41 de migranti care s-au inecat inainte de a esua pe plaja” din Sabrata (70 km vest de Tripoli), a declarat un responsabil al biroului de presa al consiliului local al orasului.

Potrivit acestuia, echipa de voluntari „a transferat corpurile la centrul de medicina legala pentru probe” de ADN inainte ca ele sa fie „inregistrate si inhumate”.

In timp ce conditiile maritime au devenit mai favorabile, mii de migranti au incercat din primavara sa traverseze Marea Mediterana riscandu-si viata.

Consiliul local din Sabrata a format recent o echipa de voluntari pentru a recupera cadavrele migrantilor de pe plaja si a cerut locuitorilor sa semnaleze eventuala lor prezenta.

In lipsa unui control suficient la frontierele maritime, Libia se confrunta cu haos politic si de securitate de la caderea regimului lui Muammar Gaddafi in 2011 si plecarile migrantilor de pe coastele acestei tari au crescut in ultimii ani, aminteste France Presse.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2