Libia: Tripoli cheama la „mobilizare” generala impotriva Statului Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

statul islamicGuvernul libian instalat la Tripoli a chemat duminica la „mobilizare urgenta” impotriva gruparii Statul Islamic (SI), in timp ce jihadistii au revendicat un atentat sinucigas mortal contra membrilor unei militii aliate autoritatilor, informeaza AFP citata de Agerpres.

Acest guvern, nerecunoscut de comunitatea internationala si sustinut de coalitia de militii Fajr Libia, a chemat intr-un comunicat „ofiterii si soldatii statului major al armatei libiene, fortele Ministerului de Interne si toate serviciile de securitate, precum si pe revolutionarii de la 17 februarie din toate orasele… la mobilizare urgenta”.

Comunicatul, citit de prim-ministrul desemnat al acestui guvern, cheama toate aceste forte „sa fie pregatite sa-si apere patria, onoarea si religia”.

Acest apel intervine la cateva ore dupa moartea a cinci membri ai militiilor Fajr Libia intr-un atentat sinucigas contra unui punct de control din vestul tarii revendicat de ramura libiana a SI, care a declarat razboi fortelor ce controleaza capitala.

Acest guvern subliniaza in comunicatul sau ca „este hotarat sa combata gandirea extremista… pana la eradicarea ei” si sa lupte contra „takfiri”, o aluzie la extremistii suniti.

In Libia domneste haosul dupa caderea lui Muammar Gaddafi in 2011. Militiile fac legea pe teren in timp ce doua autoritati, fiecare cu un parlament si un guvern, isi disputa puterea.

Sediul guvernului recunoscut de comunitatea internationala este la Tobruk, in est.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2