Licitatia Cupru Min a fost anulata, negocierile cu Roman Copper au esuat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Licitatia pentru vanzarea actiunilor Cupru Min a fost anulata, deoarece autoritatile romane nu au renuntat la clauze in contractul de privatizare cu Roman Copper Corp. Canada, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode, la finalul negocierilor.

‘Statul nu a vrut sa renunte la trei clauze – publicarea contractului, constituirea unui depozit colateral de 32,27 milioane euro drept garantii pentru investitiile de mediu si plata integrala a sumei la 30 de zile dupa avizul acordat si obtinerea autorizatiei integrate de mediu, care sunt clauze suspensive in contract’, a afirmat Lucian Bode.

Astfel, licitatia va fi reluata, urmatorul contract de privatizare urmand sa fie negociat in functie de aceleasi clauze, a adaugat acesta.
‘Vom relua licitatia, dar vom avea aceleasi cerinte. Toate contractele de privatizare vor fi facute publice. Aceasta licitatie nu este un esec atat timp cat a fost protejat interesul statului’, a precizat Bode.

Statul roman a negociat cu compania canadiana privatizarea Cupru Min prin OPSPI, al carui sef, Florin Vladan, a declarat ca maniera de negociere a fost ‘neprofesionista’.

In 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarata castigatoare a licitatiei organizata pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la pretul de 200,772 milioane euro. Pretul de pornire a fost de 57,363 milioane euro.

Potrivit Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, la licitatia cu strigare au participat trei ofertanti, respectiv OZ Minerals Limited Australia, Dundee Holding BV Olanda si Roman Copper Corp. Canada.

Strategia de privatizare a societatii Cupru Min Abrud a fost aprobata prin Hotarare de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsa ca angajament in Scrisoarea de Intentie in cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, avand ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012, scrie agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2