Licitatia trucata s-a incheiat. Castanele mai scumpe cu 100 mii lei se coc la Cluj, pe otel fasonat

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La sfarsitul lunii august, cu exact patru saptamani in urma, va anuntam cine ia banii anul acesta pentru organizarea spectacolelor la scena Sarbatorii Castanelor. Acum avem confirmarea oficiala: firma din Cluj care produce otel fasonat a castigat licitatia pentru serviciile muzicale, de divertisment si interpretare artistica, in ciuda faptului ca a avut o oferta cu 20 mii euro mai mare decat concurenta sa din Bucuresti. Astfel, Comvel Mat SRL Campia Turzii va organiza anul acesta Castanele, pentru suma de aproximativ 2,3 milioane lei, in timp ce Stage Expert, cu o oferta de 2,19 milioane lei a fost descalificata.

De la deschiderea ofertelor, reprezentantii comisiei de licitatie au intampinat dificultati in a gasi punctele slabe ale ofertei firmei Stage Expert, dar s-au achitat cu brio de sarcini. Au cerut clarificari firmei cu oferta cea mai buna, solicitand declaratii de disponibilitate din partea artistilor prezenti in caietul de sarcini. Or nicaieri in documentatia premergatoare licitatiei nu se face referire la asa ceva. Totusi, comisia a hotarat ca vor elimina din competitie societatea Stage Expert, pentru ca nu au depus actele respective, si vor declara castigatoare firma Comvel Mat SRL, cea care TREBUIA, asa cum am mentionat in repetate randuri, sa castige licitatia.

Ramane acum intebarea cat de legala a fost procedura initiata de comisie si cine isi va asuma declararea ca si castigatoare a unei oferte cu 100 mii lei mai mare. Membrii comisiei, loviti de o tacere de mormant, nici macar nu mai stiu daca s-a adjudecat licitatia sau nu. Atat am putut afla in urma unor discutii telefonice avute cu acestia in cursul diminetii de joi, 28 septembrie.

Componenta comisiei este urmatoarea: Cristian Muresan, presedinte (inspector Achizitii Publice, Primarie), Sule Zsolt (specialist scenotehnica, Teatrul Municipal), Liviu Goron (specialist lumini, Teatru), Adriana Rusu (sef Finantari Locale, Primarie), Codruta Lazar (director Relatii Publice, Primarie), Georgiana Popovici (sef Relatii Internationale, Primarie), Timea Barbu (consilier Finantari Locale, Primarie).

Pe aceasta cale, cerem organelor abilitate sa se autosesizeze cu privire la modul in care comisia a descalificat o firma care avea oferta financiara cu 100 mii lei (1 miliard lei vechi) mai mica, producand in felul acesta un prejudiciu la bugetul local.

Vom reveni.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. dan

  Trist e ca vor semna multe declaratii si membri comisiei de adjudecare, trasi in jos de …CC.
  Am incredere ca baietii tineri de la DNA vor lamuri si problema asta, daca este adevarata.
  Nu putem sa ne luam numai dupa gura presei, nu-i asa?

  Reply
 2. Ion Castana

  Traim in orasul in care castanele sunt trucate si le luam din import,locurile de munca,vorba unora de pe retelele de socializare,tot trucate,noi traind in orasul si judetul cu ZERO parcuri industriale,asa incat ce mai conteaza trucarea unei amarate de licitatii?

  Reply
 3. nicu

  s-a terminat si cu ,,marea curatenie”,orasul redevine murdar.Jeg,bucati de ferestre,pe aleile si blocurile in imediata apropiere a celor de la locala,pe Victoriei.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *