Licitatiile de lucrari pentru zece tronsoane de autostrada vor incepe in noiembrie-decembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Transporturilor Dan Sova a declarat, la Alba Iulia, ca spera sa inceapa in noiembrie-decembrie licitatiile de lucrari pentru cele zece tronsoane de autostrada, in lungime totala de 995 kilometri, pentru care Ministerul Transporturilor a anuntat joi ca a publicat in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) anunturile de participare in vederea realizarii studiilor de fezabilitate, informeaza Agerpres.

Dan Sova a mentionat ca termenul de depunere a ofertelor privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele zece tronsoane este de 43 de zile. ‘O sa le judecam mai repede de 50 de zile si apoi vor avea patru luni de realizare. Cum se termina, le prezentam la Comisia Europeana. Nu cred ca vor fi probleme cu privire la admiterea lor si vom incepe licitatiile de lucrari, sper eu, undeva in noiembrie — decembrie anul acesta’, a declarat ministrul Transporturilor.

Sova a mai spus ca in urmatoarele doua-trei saptamani vor fi publicate pe SEAP si anunturile privind realizarea studiilor de fezabilitate a restului de pana la 1.795 de kilometri de autostrada.

Ministrul a declarat ca isi mentine cu toata convingerea o afirmatie mai veche, potrivit careia pana prin 2020 Romania va avea peste 2.400 de kilometri de autostrada, deoarece este un program foarte simplu de urmarit, si din punct de vedere al finantarii, si din punct de vedere al programarii. ‘Cei 995 de kilometri fac parte dintr-un memorandum care a fost votat in Guvern acum o luna privind strategia de absorbtie a fondurilor europene pe fond de coeziune pentru retea principala de autostrazi 2007—2013 si 2014—2020’, a mentionat Sova.

El a spus ca in total e vorba de 1.795 de kilometri, care vor fi realizati numai cu bani europeni, respectiv din Fondul de Coeziune ramas pe 2007-2013 (1,281 miliarde), Fondul de Coeziune 2014 — 2020 (3,5 miiliarde de euro), Fondul de Dezvoltare Regionala 2014-2020 (1,6 miliarde de euro) si 650 de milioane de euro pe facilitatea de conectare europeana, la care se adauga contributia Romaniei, care poate varia intre 15 si 30%.

Ministerul Transporturilor a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, publicarea in SEAP a Anunturilor de Participare in vederea realizarii Studiilor de Fezabilitate pentru zece tronsoane de autostrada, in lungime totala de 995 kilometri, a caror valoare totala se ridica la aproape 53 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, cele zece tronsoane de autostrada sunt parte integranta din Memorandumurile aprobate de catre Guvern cu tema ‘Strategia de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile aferente constructiilor de autostrazi in Romania avand ca sursa de finantare Fondul de Coeziune si Fondul European de Dezvoltare Regionala din cadrul POIM 2014 — 2020’.

Tronsoanele de autostrada avute in vedere sunt: Craiova-Calafat (83 km), Ploiesti-Buzau (75 km), Buzau-Focsani (67 km), Bucuresti-Alexandria (85 km), Bacau-Pascani (95 km), Brasov-Bacau (170 km), Focsani-Bacau (120 km), Pascani-Siret (100 km), Alexandria-Craiova (140 km) si Bucuresti-Giurgiu (60 km).

Valoarea totala a acestor tronsoane se ridica la 52.957.035 euro, iar termenul-limita pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2014.
Ministerul Transporturilor precizeaza ca, in prezent, sunt in curs de finalizare si publicare documentatiile de licitatie pentru revizuirea Studiilor de Fezabilitate pentru celelalte sapte tronsoane de autostrada incluse in Memorandumurile aprobate de Guvernul Romaniei, care reprezinta aproximativ 580 de kilometri.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole