Licu afirma ca atacurile la adresa Justitiei i-au ”demotivat” pe procurorii care ar fi putut ocupa functii de conducere

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, afirma ca atacurile la adresa Justitiei i-au “demotivat” pe procurorii care ar fi putut ocupa functii de conducere, informeaza AGERPRES.

“Din pacate, aceste atacuri sustinute demotiveaza anumiti colegi. (…) Cel mai mare rau care s-a intamplat in ultimii ani acesta a fost – demotivarea colegilor si in a-si face datoria si in a fi tentati sa ocupe anumite functii de conducere. Insa eu sunt convins ca sunt suficienti colegi suficient de motivati, suficient de puternici si cu siguranta bine pregatiti profesional care sa opteze pentru asa ceva si care sa instrumenteze toate aceste cauze pe care suntem obligati sa le solutionam”, a declarat Licu, joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Intrebat daca mentinerea unor conduceri interimare a afectat activitatea structurilor Ministerului Public, procurorul general interimar a raspuns: “Nicio situatie de provizorat nu este pozitiva in nicio institutie, este bine sa avem sefi numiti, sefi care sa isi asume, care sa fie responsabili si constienti de importanta functiei pe care o ocupa”.

Bogdan Licu a evitat sa dea un raspuns transant cu privire la eventuala sa candidatura pentru postul de procuror general.

“Nu am spus ca ma inscriu, am spus ca reflectez, iar daca voi face acest pas vom discuta la momentul acela. (…) Eu stiu ce am inceput si stiu foarte bine ce am de facut”, a precizat procurorul general interimar.

Sectia pentru procurori a CSM are joi pe ordinea de zi prelungirea delegarii in functii de conducere la mai multe structuri de Parchet.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1