Liderii celor doua Corei au avut prima intalnire in cadrul noului summit intercoreean

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele nord-coreean, Kim Jong Un, si cel sud-coreean, Moon Jae In, au avut marti prima lor reuniune in cadrul summitului de trei zile ce se desfasoara la Phenian, a anuntat guvernul de la Seul, citat de agentia EFE, informeaza AGERPRES.

Din delegatia sud-coreeana la discutii au mai luat parte directorul Oficiului pentru Securitate Nationala, Chung Eui Yong, si responsabilul cu serviciile de informatii, Suh Hoon.

Delegatia nord-coreeana a fost completata de omologul lui Suh, Kim Yong Chol, si de adjuncta responsabilei cu propaganda Partidului Muncitorilor, sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong.

Prezenta celor doi sefi ai serviciilor secrete, figuri cheie in intermedierea discutiilor cu Washingtonul, precum si a lui Kim Yong Chol (care a efectuat o vizita in SUA anul acesta) si a sorei lui Kim Jong Un, sugereaza ca cele doua parti au abordat necesitatea deblocarii dialogului intre regimul de la Phenian si SUA pe tema denuclearizarii.

Reuniunea de marti, despre continutul careia nu s-au oferit oficial detalii, a inceput la ora locala 15:45 (6:45 GMT) si s-a desfasurat la sediul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, unde Kim Jong Un a mai primit de doua ori o delegatie sud-coreeana din care au facut si cei doi responsabili ai Seulului prezenti la aceasta intalnire (Chung si Suh), de alte doua ori presedintele nord-coreean primindu-l tot acolo pe secretarul american de stat Mike Pompeo.

Ultimele doua reuniuni intercoreene din aprilie si mai au contribuit la stabilirea summitului pe care presedintii Kim Jong Un si Donald Trump l-au avut in Singapore in luna iunie si la care liderul nord-coreean a acceptat sa avanseze catre denuclearizarea tarii sale, in schimbul garantiei ca regimul sau va supravietui.

Insa apoi divergentele dintre Phenian si Washington au continuat, astfel ca de atunci s-au facut putine progrese la acest capitol.

Coreea de Nord cere progrese catre semnarea unui tratat de pace, in timp ce SUA considera ca, inainte de a accepta incheierea unui asemenea acord, este nevoie de mai multe garantii ca regimul de la Phenian va renunta la programul nuclear.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2