Liderii Coreei de Nord si Coreei de Sud se vor intalni intr-un nou summit, la Phenian, intre 18 si 20 septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va intalni cu presedintele sud-coreean Moon Jae-in, la Phenian, intre 18 si 20 septembrie, pentru a discuta dezarmarea nucleara, a anuntat Seulul joi, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

In cursul celui de-al treilea lor summit, cei doi lideri vor aborda subiecte precum „masurile practice” pentru denuclearizarea peninsulei, a declarat Chung Eui-yong, consilier pentru securitate nationala al presedintelui sud-coreean, care s-a aflat miercuri la Phenian pentru a-l intalni pe Kim Jong Un, caruia i-a remis o scrisoare din partea lui Moon.

Potrivit lui Chung, Kim Jong Un s-a aratat gata sa coopereze cu Seulul, precum si cu Washingtonul, pentru denuclearizare.

Kim si-a exprimat angajamentul ferm in ce priveste denuclearizarea peninsulei coreene, precum si intentia de a colabora indeaproape cu Statele Unite (…) pentru a realiza acest obiectiv, a continuat emisarul sud-coreean.

Agentia oficiala nord-coreeana KCNA a transmis de asemenea ca liderul de la Phenian si-a reiterat dorinta de denuclearizare.

Dorinta lui Kim este „de a elimina complet pericolul unui conflict armat si oroarea razboiului in peninsula coreeana pentru a o transforma intr-un leagan al pacii fara arme nucleare, liber de orice amenintare nucleara”, a aratat sursa citata.

Moon si Kim s-au intalnit in tete-a-tete de doua ori, prima data la sfarsitul lunii aprilie la Panmunjom, in zona demilitarizata de la granita comuna, unde a fost semnat armistitiul care a pus capat razboiului din Coreea (1950-1953).

Cei doi lideri s-au revazut ulterior la Panmunjom pentru a incerca sa salveze summitul intre Kim si presedintele american Donald Trump, desfasurat in cele din urma in Singapore, in iunie.

La summitul din Singapore, prima intrevedere intre un presedinte american in functie si un lider nord-coreean, Kim si-a reafirmat angajamentul de a actiona pentru o denuclearizare completa a Peninsulei Coreene, iar Trump a declarat ca va opri exercitiile militare comune SUA-Coreea de Sud.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole