Liderii PSD Maramures cer Institutiei Prefectului controale urgente la toate unitatile bancare din judet        

Reclame home 1

Liderii PSD Maramures cer Institutiei Prefectului – judetul Maramures sa ia atitudine in urma situatiei revoltatoare inregistrata la o banca din Baia Mare, chiar in ziua in care a intrat in vigoare noul regulament la nivel european care vizeaza protectia datelor personale.

Un sac cu documente personale a fost descoperit de inspectorii de la Corpul de Control – Birou Protectia Mediului – din cadrul Primariei municipiului la aceeasi banca care a fost supusa unui control similar, in data de 23 mai, cand a fost somata sa nu mai depoziteze deseurile decat in containerul firmei de salubritate. Reprezentantul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, prezent la acest control, a ridicat sacul cu documentele care contineau datele personale ale clientilor bancii.

Liderii PSD Maramures considera ca este inadmisibil ca astfel de situatii sa fie inregistrate din neatentia si indolenta angajatilor bancilor, aceste institutii bancare fiind cele care au cel mai mare acces la datele personale ale clientilor.

”Cerem luarea urgenta a masurilor care se impun in astfel de cazuri si solicitam Institutiei Prefectului Maramures sa impuna verificarile necesare, pentru a vedea daca situatia reclamata in acest caz nu se regaseste si la alte banci de pe raza judetului Maramures.

Este impardonabil ca cetatenii sa fie tratati intr-un mod atat de iresponsabil de catre angajatii bancilor, fapt pentru care se impune un control amanuntit si urgent la toate institutiile bancare din judet, iar la final, sa fie prezentat un raport de conformitate. Totodata, vom semnala Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sa ia masuri in acest caz”, au aratat reprezentantii PSD Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *