Liderii UE, primiti cu steaguri si urale la Sibiu; la pas prin centrul Sibiului (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderii Uniunii Europene care au venit la Summitul informal au fost primiti cu steaguri si urale in Piata Mare din Sibiu, iar dupa ce au facut fotografia de familie pe un podium acoperit cu un urias covor asemanator steagului UE, liderii de la Bruxelles si sefii statelor din blocul comunitar s-au indreptat catre multimea care scanda „Europa!”, informeaza AGERPRES.

In prima parte a ceremoniei de joi, masinile sefilor de stat si de guvern au inceput sa soseasca in centrul Sibiului, liderii din UE fiind intampinati de presedintele Klaus Iohannis.

De o parte si de alta a bulevardului Nicolae Balcescu, lipiti de mici garduri si fluturand stegulete cu sigla Presedintiei romane a Consiliului UE sau cu steagurile UE si al Romaniei, curiosii ii asteptau pe cei care conduc statele europene.

Cand cancelarul german, Angela Merkel, a iesit din masina oficiala, a fost primita cu urale si aplauze. Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost mai nonsalant. In drumul sau spre Piata Mare, s-a oprit sa stranga mainile catorva curiosi, cu care a si schimbat cateva cuvinte.

Pentru a intra in perimetrul desemnat evenimentului, unii oameni au trebuit sa astepte minute bune pentru a trece prin filtre de securitate.

Pe covorul rosu, liderii europeni sositi la Sibiu au vorbit despre ce fel de Uniune Europeana isi doresc, despre viitoarele alegeri europarlamentare, dar si despre ideea unei Europe care protejeaza. De altfel, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a facut referire la unul dintre proiectele sale preferate – un Schengen regandit.

Liderii din UE au participat apoi la o prima runda a reuniunii informale a Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

A urmat fotografia oficiala, in aer liber, dupa care toti participantii s-au indreptat catre Muzeul Brukenthal pentru un dejun de lucru, care va fi urmat de a doua sesiune de lucru a Summitului informal al liderilor UE.

La finalul discutiilor, acestia vor prezenta „Declaratia de la Sibiu” un document numit, in discursurile catorva lideri UE, ca fiind unul „ambitios”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole