Liderul de sindicat Nicu Muresan “a uitat” de tichetele de vacanta ale angajatilor din Primaria Baia Mare

Angajatii din Primaria Baia Mare nu au primit tichetele de vacanta. Sansele ca sa le mai obtina sunt extrem de mici dat fiind faptul ca inclusiv liderul Sindicatului Administratiei Maramures s-a lasat pe tanjala in ceea ce priveste acest subiect. Nicu Muresan a relatat ca nu a mai discutat cu conducerea institutiei, despre tichete, inca din primavara acestui an. Pentru Muresan acordarea acestor drepturi nu este decat o … chestiune.

Va redam textual declaratia acestuia.

Nicu Muresan, presedinte Sindicatul din Administratie Maramures: “Chestiunea este reglementata de legea tichetelor de vacanta, …aaa…, va pot zice imediat si numarul ei si se refera strict la aprobarea, …aaa… la sumele care sunt aprobate cu aceasta destinatie in buget. Deci nu este o obligatie pentru ordonatorul de credite ci o facultate, adica daca sunt bani se acorda daca nu, nu. Noi am incercat, am facut demersuri. (…) Initial si dansul a vrut sa acorde aceste tichete, dar probabil cand s-a ajuns a vazut ca este un impact asupra bugetului care nu poate fi suportat la acel moment. Inca se mai pot acorda. Banii pentru tichete se acorda doar la o rectificare bugetara.(…) S-au luat si in discutie, s-au si discutat pe comisii (se refera la comisiile CL) in primavara. (…)Din pacate, de la 1 decembrie aceste drepturi sunt obligatorii, sunt prevazute de Legea 153 la articolul 18, atat indemnizatia de hrana, care se va acorda proportional cu timpul lucrat, cat si aceste tichete de vacanta. Din pacate anul asta nu a fost o obligatie. Noi avem posibilitatea sa o cerem, dar nimeni nu este obligat sa le dea. E adevarat ca avem si alte posibilitati daca nu ni se vor acorda, dar conditia …aaa…erau doua conditii in lege: unu, sa fie prevazut in buget si daca nu au prevazut aceste drepturi in buget nu i-am putut obliga. (…) Noi le solicitam si speram sa le obtinem printr-o hotarare de Consiliu Local.(…) Au fost cuprinse in anumite proiecte, dar probabil au fost respinse sau au fost refuzate, no. Probabil nu au fost bani. Deci …aaa… raspunsul la momentul respectiv pentru acest capitol bugetar…aaa… nu existau sume.”

Exact cum am precizat si la inceputul articolului se pare ca nu este cine sa militeze pentru acesti membrii de sindicat. Este foarte important ca liderul, oricarei formatiuni sindicale, sa inteleaga ca el reprezinta interesele oamenilor si nu ar trebui sa militeze cu sefimea. Sa nu uitam ca, in ziua de azi, oamenii primesc ceea ce voteaza.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1