Liderul nord-coreean a prezidat o sedinta de partid inaintea expirarii ultimatumului adresat SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reunit principalii lideri ai Partidului Muncitorilor aflat la guvernare inaintea scadentei ultimatumului de la sfarsitul anului adresat SUA, somate sa isi schimbe atitudinea in negocierile privind armele nucleare nord-coreene, a informat duminica agentia oficiala de stiri KCNA, transmite AGERPRES.

In cadrul sedintei prezidate de Kim Jong Un s-a discutat despre o „pozitie transparenta, independenta si anti-imperialista”, conform sursei citate.

Aceasta sesiune plenara a partidului, care s-a deschis sambata, survine numeroaselor speculatii conform carora Phenianul ar putea pregati un test cu rachete intercontinentale drept „cadou de Craciun” pentru Washington.

Regimul lui Kim Jong Un a facut o serie de declaratii vehemente in ultimele saptamani si a adresat un ultimatum Washingtonului afirmand ca, in absenta inregistrarii de progrese in discutiile cu privire la programul nuclear din Coreea de Nord pana la sfarsitul acestui an, Phenianul promite un „cadou de Craciun”.

„Poate ca va fi un cadou frumos, poate va fi vorba de o vaza draguta mai degraba decat un test cu rachete” a glumit marti, in Florida, presedintele Donald Trump, care a refuzat sa faca speculatii despre reactia SUA in cazul unui test cu rachete balistice cu raza lunga de actiune, care ar fi primul de acest fel dupa 2017.

Desi intre cele doua parti a existat o apropiere in 2018, negocierile privind programul nuclear nord-coreean sunt in impas dupa esecul summitului de la Hanoi din februarie anul acesta, dintre liderii american si nord-coreean.

Sedinta plenara a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord are loc dupa ce, saptamana trecuta, liderul nord-coreean a discutat cu oficiali responsabili de evaluarea posibilitatii consolidarii capacitatilor militare ale regimului. KCNA anuntase duminica trecuta intrunirea Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor, al carui presedinte este liderul Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat recent o serie de teste la baza sa de lansare a rachetelor Sohae.

Mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreei de Nord sa dezvolte un program balistic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2