Liderul nord-coreean considera ca alimentatia soldatilor ar trebui imbunatatita

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca tara ar trebui sa-si hraneasca soldatii mai bine, potrivit agentiei de presa nord-coreene KCNA, afirmatie ce survine dupa ce starea sanatatii unui soldat nord-coreean care a fugit anul trecut in Coreea de Sud a indicat probleme de nutritie, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Aflat intr-o vizita la o fabrica de ratii alimentare pentru militari, Kim a spus ca aceasta ar trebui sa produca alimente gustoase si nutritive pentru a „contribui substantial la imbunatatirea dietei persoanelor care se afla serviciul” armatei, mentioneaza KCNA.

Kim a spus ca „oficiali si angajati ai fabricii ar trebui intotdeauna sa depaseasca planul de productie la toti indicatorii, tinand cont de intentia nobila a tatalui sau, Kim Jong Il, care nu a precupetit niciun efort pentru soldatii Armatei Poporului”.

„Asigurati-va ca inca ii simt grija iubitoare”, a spus Kim Jong Un.

Vizita la fabrica a fost cea mai recenta dintr-o serie de inspectii efectuate de catre Kim, inclusiv la unitati industriale si zone economice speciale in apropierea granitei Coreei de Nord cu China, conform media de stat nord-coreene. Kim Jong Un si-a mutat atentia de la dezvoltarea de rachete nucleare la situatia economica a tarii, in aprilie.

Potrivit Bancii Mondiale, populatia Coreei de Nord este de aproximativ 25,4 milioane de locuitori. Ministerul apararii din Coreea de Sud estimeaza ca 1,28 milioane de persoane sunt active in cadrul Armatei Poporului nord-coreene.

Anul trecut s-au gasit boabe de porumb in stomacul unui soldat nord-coreean care a infruntat o ploaie de gloante pentru a fugi in Coreea de Sud. Starea lui de sanatate a evidentiat probleme de nutritie despre care expertii sustin ca afecteaza intreaga populatie nord-coreeana de decenii.

Problema principala din Coreea de Nord este o dieta monotona – in principal orez/porumb, kimchi si pasta de fasole – lipsita de grasimi esentiale si proteine, a indicat anterior Programul Alimentar Mondial.

In timpul turneului la fabrica, Kim a apreciat ca soldatii ar avea nevoie de diverse produse pe baza de soia, in special soia fermentata, pentru sanatatea lor. Boabele de soia au aproximativ 36% proteine.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole