Liderul nord-coreean critica deficientele din sectorul sanatatii si din alte domenii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, preocupat si de situatia din sectorul sanatatii, a criticat lipsa de progrese in domeniu, atitudine ce survine in cadrul campaniei sale de a lansa un proces de dezvoltare economica a tarii, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

De la summitul din iunie cu presedintele Donald Trump, in Singapore, liderul nord-coreean a efectuat vizite in diverse centre industriale si fabrici, criticand adesea dezvoltarea lenta din domeniu.

In cursul unei vizite la fabrica de aparatura medicala din Myohyangsan, provincia North Phyongan, la nord-est de capitala Phenian, Kim a condamnat cu fermitate lipsa de modernizare vizibila in cadrul fabricii, a relatat marti agentia de presa nord-coreeana ACTC.

Afirmand ”ca nu exista niciun motiv de mandrie in sectorul sanatatii publice”, Kim a promis ca va monitoriza personal activitatea de modernizare a fabricii in conformitate cu scopul de a imbunatati radical „productia interna, automatizarea si modernizarea”, mentioneaza ACTC.

In cursul unei alte vizite efectuate la Samjiyon, o regiune din nord, in apropiere de China, Kim a criticat calitatea lucrarilor la o cale ferata spre frontiera cu China care urmeaza sa fie finalizate anul viitor.

Dupa lansarea unui numar de rachete balistice anul trecut – intre care una considerata a fi capabila sa loveasca oriunde pe teritoriul Statelor Unite ale Americii – Kim a suspendat programele de testare si s-a angajat intr-un proces de a impulsiona dezvoltarea economica a tarii sale, izolata din punct de vedere politic si economic.

Pentru a presa Coreea de Nord sa renunte la programele sale de rachete si nuclear, Consiliul de Securitate al ONU a interzis Phenianului sa exporte carbune, fier, minereu de fier, plumb, minereu de plumb si fructe de mare in incercarea de a reduce cu o treime veniturile anuale din export de 3 miliarde de dolari, limitand in acelasi timp importurile tarii de titei si de produse din petrol rafinat.

Statele Unite, care au condus campania de sanctiuni impuse Coreii de Nord, au intensificat propriile sanctiuni impuse Phenianului si au anuntat ca nu vor relaxa sanctiunile pana cand tara nu va renunta la programul de arme nucleare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2