septembrie 19, 2021

Liderul USR, optimist ca vor fi stranse 500.000 de semnaturi pentru initiativa “Fara penali in functii publice”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Dan Barna, s-a aratat, duminica, la Alba Iulia, optimist in ceea ce priveste atingerea pragului de 500.000 de semnaturi pana la sfarsitul campaniei “Fara penali in functii publice”, el sustinand ca in ultimele zile ritmul a crescut, informeaza AGERPRES.

“Acum (duminica – n.r.) suntem undeva la 340.000 de semnaturi. Mai avem nevoie in aceasta ultima luna de aproximativ 160.000 de semnaturi. Sunt optimist ca le vom strange, dar este si regula pe judet”, a declarat Dan Barna.

El a adaugat ca, si datorita implicarii in aceasta campanie de strangere de semnaturi a unor actori consacrati, “ritmul a crescut in ultimele doua zile”, fiind stranse in jur de 17.000 de semnaturi la nivel national.

Barna a mentionat ca s-a depasit pragul de 20.000 de semnaturi in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj, Timis, iar in alte cinci-sase judete probabil se va intampla acest lucru in urmatoarele doua saptamani.

“Raman alte zece judete unde, in momentul de fata, numarul este sub 10.000, unde e nevoie de acest efort sustinut”, a spus liderul USR.

In ceea ce priveste Alba, judet in care duminica Dan Barna a participat, la Alba Iulia, la strangerea de semnaturi, liderul USR si-a exprimat increderea ca si aici vor putea fi adunate 20.000 de semnaturi, desi de la demararea campaniei, in urma cu cinci luni, s-au strans doar 3.500.

“E surprinzator de putin pentru mine. Astazi am reusit sa mai strangem peste 1.300 de semnaturi. Sper ca in aceasta ultima luna vom avea si Alba printre judetele cu 20.000 de semnaturi, pentru ca e o miza de demnitate a unui judet care a dovedit in toata istoria Romaniei spirit civic si rol intemeietor pentru Romania de astazi”, a afirmat Dan Barna.

Printre cei care au semnat duminica la Alba Iulia, in cortul amenajat in zona istorica a orasului, langa Sala Unirii, s-au aflat si numerosi turisti, dar si o pereche de miri.

“Aceasta campanie isi propune sa puna aceasta regula de bun simt in Constitutia Romaniei: hotii sa nu te conduca atat timp cat, conform legilor statului, au aceasta eticheta de infractori”, a spus Dan Barna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2