Liga Araba cere sa se puna capat "agresiunii" israeliene in Fasia Gaza

Liga Araba a cerut din nou duminica Israelului sa puna capat ofensivei sale in Fasia Gaza, reiterandu-si sprijinul pentru o propunere egipteana de incetare a focului permanenta in enclava palestiniana, informeaza France Presse citata de Agerpres.

Apelul intervine in timp ce negociatori israelieni si palestinieni au sosit duminica la Cairo pentru reluarea negocierilor indirecte in vederea unui armistitiu durabil, dupa un nou conflict sangeros care a ucis din 8 iulie pana acum 1.980 de palestinieni, in majoritate civili, si 67 de israelieni, in cea mai mare parte militari.

Tratativele de pace purtate prin medierea Egiptului au dus la un prim armistitiu provizoriu, care a fost prelungit miercuri seara si care va expira luni la miezul noptii.

Liga Araba a subliniat “necesitatea incetarii agresiunii israeliene in Fasia Gaza si sprijinul sau pentru initiativa egipteana de incetare a focului”, a indicat presei secretarul general adjunct al organizatiei, dna Haifaa Abou Ghazala.

Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a amintit ea, urmeaza sa se deplaseze in curand in Fasia Gaza, in fruntea unei delegatii de ministri arabi, pentru a evalua cerintele de reconstructie a enclavei palestiniene, devastata de bombardamentele israeliene.

Aceasta organizatie panaraba, cu sediul la Cairo, va trimite in zilele urmatoare convoaie umanitare in Fasia Gaza, a mai spus dna Abou Ghazala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1