Liga Studentilor ”Pintea Viteazul” informeaza liceeni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liga Studentilor ”Pintea Viteazul”deruleaza proiectul Nord Universitar, prin intermediul caruia studentii informeaza liceenii din Maramures, Satu Mare si Salaj cu privire la oferta educationala a Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Acest proiect se va incheia la sfarsitul lunii aprilie.

Nord Universitar este un proiect de traditie al Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul” din Baia Mare care presupune promovarea ofertei educationale a Centrului Universitar Nord din Baia Mare in liceele din Maramures si judetele din imprejurimi.

„Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de informare al elevilor de liceu cu privire la optiunile de dezvoltare a carierei, in concordanta cu oferta academica baimareana. Cei mai multi dintre elevii de liceu din anii terminali sunt dezorientati in momentul cand se pune problema alegerii facultatii pe care doresc sa o urmeze sau a specializarii in care vor sa-si dezvolte cariera profesionala. Consilierii specializati din licee nu reusesc intotdeauna sa acopere nevoia de informare a tinerilor, acestia alegand in necunostinta de cauza facultatea pe care urmeaza sa o frecventeze.

In judetul Maramures, cei mai multi dintre tinerii adolescenti isi indreapta atentia spre centrele universitare de traditie, fara a lua in considerare faptul ca se pot specializa in domeniul ales si in Baia Mare in conditii similare si cu costuri mai reduse.

Din cauza lipsei de informare adecvata din timpul liceului, cu privire la orientarea in cariera, o parte semnificativa a studentilor nu reusesc sa se integreze dupa absolvire pe piata muncii conform specializarii urmate. Astfel, Liga Studentilor ”Pintea Viteazul” a constatat necesitatea implementarii unui astfel de proiect de informare si promovare a ofertei educationale baimarene, grupul tinta al proiectului fiind format din elevii de liceu din clasele a XII-a”, spun reprezentantii studentilor.

Asociatia urmareste cresterea gradului de informare a tinerilor liceeni vis-a-vis de oferta universitara baimareana si a posibilitatilor dezvoltarii unei cariere profesionale de succes. Prin intermediul acestui proiect se va realiza consilierea si orientarea profesionala adecvata a elevilor de liceu in concordanta cu abilitatile dobandite in invatamantul preuniversitar. Toate acestea insumate vor contribui la cresterea gradului de participare activa a elevilor in alegerea propriei meserii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2