Ligia Deca: O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi că o prioritate a mandatului său în perioada „imediat următoare” o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei, informează AGERPRES.

Ea a afirmat că pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică se va consulta „cu vocile relevante” din domeniul educaţiei şi va „armoniza” actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de învăţământ.

La sediul Ministerului Educaţiei a avut loc marţi procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei.

„O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei. Pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educaţiei şi voi armoniza actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de educaţie”, a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat remis presei.

Ligia Deca a afirmat că în colaborare cu membrii Guvernului şi cu autorităţile publice locale, ca ministru al Educaţiei, va face toate demersurile necesare, astfel încât unităţile de învăţământ să nu aibă de suferit în contextul „dificil” generat de situaţia economică şi energetică existentă la nivel global.

„Nu în ultimul rând, ştiu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educaţie este predictibilitatea. Un obiectiv esenţial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole