Ligor: Romanii cu resedinta sau domiciliu in strainatate vor putea vota la orice sectie in afara granitelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

alegeri votMinisterul Afacerilor Externe va putea propune organizarea de sectii de votare in diaspora pe langa cele aferente misiunilor diplomatice, iar romanii cu domiciliul sau resedinta in strainatate isi vor putea exercita preferinta electorala la orice sectie organizata in afara granitelor, pe liste suplimentare, a afirmat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru relatia cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, informeaza AGERPRES.

“Am adoptat astazi, prin ordonanta de urgenta, modificari aduse normelor de organizare a alegerilor pentru Senat si pentru Camera Deputatilor. In esenta, am adoptat masuri speciale pentru organizarea acestor alegeri din decembrie 2016 pentru a rezolva doua chestiuni pe care le-am identificat drept obstacole tehnice in calea exercitarii dreptului de a alege.

Explicit, ne referim la faptul ca, pe langa posibilitatea de a organiza sectii de votare la misiunile diplomatice, intelegand aici ambasade, consulate sau institute culturale, si, de asemenea, sectii de votare la solicitarea a 100 de alegatori care se inscriu cu aceasta preferinta in Registrul Electoral, am creat si posibilitatea de a organiza sectii de votare acolo unde au mai fost anterior si unde, in functie de informatiile de care dispunem, exista o prezenta semnificativa a romanilor.

Aceste sectii vor fi integrate in lista finala de sectii de votare pentru Diaspora, lista care va fi stabilita de Autoritatea Electorala Permanenta”, a explicat Maria Ligor, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *