Limba romana a fost introdusa in aplicatia de traducere vizuala a Google

Reclame home 1
Reclame home 1

servicii-traducere-Gigantul american Google a anuntat miercuri ca a adaugat 20 de limbi nationale noi la aplicatia sa de traducere instantanee bazata pe camera foto din telefonul mobil, informeaza agentia France Presse citata de Agerpres.

Prin urmare, aceasta aplicatie functioneaza acum in 27 de limbi si consta in ‘filmarea’ cu telefonul a unui text, panou, meniu de restaurant si traducerea automata a continutului.

Textul este tradus in timp real in limba aleasa, fara a fi nevoie de o conexiune la internet, explica AFP.

De asemenea, Google incearca sa creeze o optiune de traducere vocala ‘mai rapida si mai flexibila’ ca instrument al ‘Google Translate’. Aplicatia permite si efectuarea de traduceri de text din imagini foto, serviciu care este deja disponibil in 37 de limbi.

Traducerea vizuala instantanee a inceput cu sapte limbi: engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa si spaniola.

Noile limbi introduse de Google sunt bulgara, catalana, croata, ceha, daneza, olandeza, filipineza, finlandeza, maghiara, indoneziana, lituaniana, norvegiana, poloneza, romana, slovaca, suedeza, turca si ucraineana.

Tehnologia folosita face apel la inteligenta artificiala pentru a recunoaste forma literelor si a le disocia de decor.

„Mai mult de jumatate din continutul de pe Internet este in limba engleza, dar numai 20% din populatia lumii vorbeste aceasta limba”, a declarat managerul de productie de la Google, Barak Turovsky, care a subliniat ca nevoia de mai buna comunicare si de cautare a informatiilor necesare din zilele noastre a determinat caderea partiala a barierelor lingvistice, mai scrie AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole