Limuzina Mercedes care i-a apartinut lui Hitler va fi scoasa la licitatie in SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Limuzina Mercedes care i-a apartinut lui Adolf Hitler, “o masina care nu si-a ales stapanul”, va fi pusa in vanzare la 17 ianuarie in cadrul unei licitatii de automobile organizata la Scottsdale, in Arizona, iar daca isi va gasi cumparator o parte din bani vor fi donati in scopuri educative, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Casa Worldwide Autioneers a confirmat ca din lotul scos la licitatie face parte si limuzina Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen, fabricata special pentru Hitler, si care a fost rechizitionata de armata SUA in 1945, la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

“Este o masina care nu si-a ales stapanul si nici utilitatea, iar provenienta sa trebuie lasata deoparte, fiind considerata un exemplu de supravietuire a modelului Mercedes-Benz 770 si unul dintre cele mai frumoase designuri de inginerie si constructie”, a subliniat intr-un comunicat de presa, Rod Egan, cofondatorul Worldwide Autioneers.

Compania germana Mercedes a fabricat doar cinci masini din acest model in 1939, iar singura care a mai ramas este cea care va fi pusa in vanzare, la 17 ianuarie, in Scottsdale.

Inainte de a lua parte la licitatie, cei interesati trebuie in prealabil sa participe la un interviu, a informat casa de licitatii care nu a dat niciun detaliu cu privire la pretul la care ar putea ajunge masina.

Indiferent de suma pe care o va atinge limuzina, 10% va fi donata in scopuri educative pentru a invata despre istoria Holocaustului si a preveni ca astfel de evenimente sa se mai repete vreodata.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2