Linie telefonica directa intre Seul si Phenian, inaintea summitului inter-coreean din 27 aprilie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Miercuri vor avea loc noi intalniri intre oficiali din Coreea de Sud si Coreea de Nord, pentru stabilirea detaliilor privind summitul intercoreean, informeaza Yonhap. Presedintele sud-coreean Moon Jae-in si liderul nord-coreean Kim Jong Un urmeaza sa discute fata in fata, pe 27 aprilie, la Panmunjon, in zona demilitarizata de la frontiera, cunoscuta sub acronimul DMZ, informeaza AGERPRES.

Tot in cadrul pregatirilor pentru eveniment, vineri va fi deschisa o linie telefonica directa intre conducerile de la Seul si Phenian.

Im Jong-seok, seful personalului presedintiei sud-coreene, a declarat ca reprezentantii tarii sale incearca sa obtina acordul nord-coreenilor si pentru transmiterea summitului in direct la televiziune.

Dialogul intre Coreea de Sud si Coreea de Nord s-a mai purtat direct, la cel mai inalt nivel, doar de doua ori in istorie. Acum va fi prima oara cand un conducator de la Phenian va trece frontiera in partea sud-coreeana a DMZ. Deja exista un acord asupra subiectelor care vor fi discutate, printre care denuclearizarea peninsulei coreene si incheierea unui tratat de pace, care sa inlocuiasca armistitiul semnat in 1953.

Dupa intrevederea cu Moon, Kim urmeaza sa se intalneasca si cu presedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfarsitul lui mai sau inceputul lui iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *