septembrie 20, 2021

Lipsa de atentie a copiilor pusa de experti pe seama utilizarii excesive a ecranelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consumul de continuturi prin intermediul ecranelor depaşind doua ore pe zi in randul copiilor cu varsta de cinci ani este corelat de experti cu un risc mai mare de a suferi probleme de atentie, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista de specialitate Plos One citata de EFE si titrata de Agerpres.

“Am observat ca minorii care folosesc mai mult de doua ore pe zi dispozitive cu ecran aveau mai multe probleme de comportament”, a explicat autorul principal al studiului, Piush Mandhane, de la Universitatea Alberta din Canada.

Mandhane şi colegii sai au analizat datele cuprinse in registrul ‘Healthy Infant Longitudinal Development’ (CHILD), bazat pe evidenta populatiei canadiene, pentru a determina asocierile intre timpul de utilizare a ecranelor şi rezultatele comportamentale ale copiilor cu varsta de cinci ani.

Parintii au informat despre timpul total pe care il petrece copilul lor in fata micilor ecrane, inclusiv jocuri video şi dispozitive mobile, şi au completat lista de verificare a comportamentului infantil in cazul minorilor de 5 ani.

Timpul mediu de utilizare a ecranelor a fost de 1,4 ore pe zi la cei de 5 ani şi de 1,5 ore pe zi la cei de 3 ani.

Comparativ cu copiii care au utilizat ecranele mai putin de 30 de minute pe zi, 13,7 % din minorii care le-a utilizat mai mult doua ore aveau mai multe probabilitati de a avea probleme de comportament “semnificativ clinic” şi de 5,9 ori mai multe posibilitati de a suferi de lipsa de atentie.

Potrivit autorilor, aceste observatii arata ca etapa preşcolara poate fi o perioada “critica” pentru educarea atat a copiilor cat şi a parintilor privind limitarea timpului petrecut in fata ecranelor şi de a incuraja activitatea fizica.

“Cu cat copiii petreceau mai mult timp practicand sporturi organizate, cu atat aveau mai putine probabilitati de a suferi de probleme de comportament”, au subliniat autorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2