LIPSĂ DE PERSONAL – 5 oameni răspund de tot ce înseamnă construcții în Maramureș. Ce probleme sunt

Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții Maramureș au făcut numeroase controale în primele 9 luni ale anului. Asta deși sunt doar 5 persoane care trebuie să se ocupe de tot ce înseamnă construcții în județul nostru.
În cadrul ședinței Colegiului Prefectural din această săptămană au fost prezentate o serie de aspecte care au fost semnalate în timpul controalelor în etapa de execuție, respectiv lucrări executate fără respectarea programului de control privind execuția lucrărilor de construcții și instalații avizat, neaplicarea de către executant a soluțiilor stabilite, în condițiile legii, de proiectant sau expert tehnic atestat, pentru rezolvarea neconformităților, defectelor ori neconcordanțelor apărute în timpul execuției construcțiilor sau nerespectarea autorizației de construire.

Inspectorii din cadrul IJC Maramureș au constatat neconformități majore care au generat măsuri mai drastice, dispunandu-se efectuarea de expertize tehnice, refaceri și consolidări de lucrări, dar și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei.

„Instrumentarea numeroaselor petiții presupune un mare efort din partea inspectorilor în construcții, acestea fiind numeroase și cca 80% dintre ele sunt sesizări privind activitatea de control și inspecție în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și autorizării executării lucrărilor și activități pentru verificarea emiterii legale a autorizațiilor de construire emise de către primării și doar 20% din totalul sesizărilor fac referire la calitatea lucrărilor executate. Marea problemă cu care ne confruntăm este lipsa de personal. Activitățile din aria de activitate a IJC Maramureș sunt la nivelul unui număr dr aproximativ 14-15 inspectori, iar lipsa personalului conduce la incapacitatea de a putea trata problemele cu care ne confruntăm cu eficacitate maxiamă”, spun cei de la IJC Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole