Lista pensiilor nesimtite din Maramures, un act contestat – Vezi fotocopia listei

Avand in vedere faptul ca articolul referitor la pensiile nesimtite din Maramures a starnit diverse reactii din partea suspiciosilor, am hotarat sa venim cu cateva precizari, consideram noi lamuritoare, precum si cu dovada a ceea ce am publicat in materialul anterior.

Lista respectiva, formata din doua sectiuni, cuprinde nume despre care reprezentantii Casei de Pensii Maramures au avut date ca incaseaza pensii care depasesc salariul mediu brut pe economie, respectiv 1.693 lei, la nivelul lunii decembrie 2009. Ea prezinta doar acele nume despre care Casa de Pensii a detinut informatii certe ca pensionarii in cauza sunt si bugetari (mai precis, incaseaza un venit de la stat).

Lista nu este una exhaustiva, din cauza faptului ca nu toti pensionarii se afla in evidentele Casei de Pensii. Spre exemplu, cei proveniti din sistemul militarizat nu figureaza in actele institutiei. Iar in Maramures sunt astfel de pensionari care incaseaza un venit de la stat in paralel cu pensia.

Lista a fost trimisa Inspectoratului Teritorial de Munca, institutie care avea obligatia sa verifice angajatorii respectivi si sa ia masuri. Atat fata de persoanele evidentiate in lista, cat si fata de alti angajati care se incadreaza in prevederile Legii 320. De asemenea, Prefectura Maramures a solicitat Casei de Pensii detalii referitoare la situatia pensionarilor angajati in sistemul bugetar, astfel ca lista a ajuns si pe masa prefectului.

Dintre cei mentionati pe lista, la aceasta data, este posibil ca unii sa fi optat intre cele doua forme de venit. Este cazul episcopului Ioan Sisestean, spre exemplu. Astfel ca in situatia data, acestia nu mai sunt supusi sanctiunii de a parasi sistemul bugetar si de a ramane doar cu pensia.

Lista cu numele pensionarilor de lux a fost intocmita in urma cu mai multe saptamani, ea fiind data publicitatii abia luni, cand, in cadrul unui interviu acordat ziaristilor Radu Tolas, Claudiu Florescu si Ciprian Dragos, material difuzat integral pe postul de televiziune Transilvania Folclor, prefectul Sandu Bombonel Pocol a mentionat existenta unei liste si ne-a pus la dispozitie toate actele legate de corespondenta purtata cu Casa de Pensii pe tema pensionarilor bugetari.

Trebuie amintit faptul ca toti cei prezenti pe aceasta lista figureaza in evidentele Casei de Pensii Maramures cu pensii care depasesc 1.693 lei, adica salariul mediu brut pe economie. Cum, de ce, cine le-a calculat aceste pensii, in ce sistem au lucrat anterior – sunt intrebari la care pot raspunde reprezentantii Casei de Pensii, care isi asuma raspunderea pentru includerea pensionarilor pe liste, pentru a putea fi verificati.

Anexam in fotocopie lista, asa cum am primit-o la randul nostru. Click pe poza pentru marire.

ZiarMM.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu