Litoralul romanesc va inregistra o crestere de 15-20% in 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Litoralul romanesc va inregistra o crestere de 15-20% in 2014 comparativ cu anul precedent, turistii optand cu predilectie pentru hotelurile de 3 stele, a declarat pentru AGERPRES Aurelian Marin, director general al agentiei de turism Paradis Vacante de Vis.

,,Pe perioada de early booking s-a remarcat o crestere de 15% pentru litoralul romanesc, iar prognozele de crestere la sfarsitul sezonului sunt de 15-20%. E posbil chiar si mai mult daca sunt implementate voucherele de vacanta. Se remarca in special o mult mai mare flexibilitate si adaptare a hotelierilor in functie de sezonalitate, grad de ocupare, tendinte, vreme. Nu mai avem tarife incremenite tot sezonul, tarifele se misca in functie de cum evolueaza piata, ceea ce este normal’, spune Aurelian Marin.

Mamaia, Venus si Eforie Nord sunt statiunile cele mai cerute de turisti.

,,In continuare sudul sufera, gradul de ocupare nu este satisfacator in multe situatii. Sunt putine hoteluri care se pot lauda ca au grade de ocupare comparative cu nordul (Mamaia).

Principalele probleme sunt legate de slaba implicare a autoritatilor locale (cu mentiunea ca acest fapt se datoreaza in special lipsei de finantare, lipsei banilor). E greu de crezut ca o primarie cum e Eforie sau Mangalia poate finanta tot ceea ce este necesar in statiuni fara ajutor guvernamental.

Iar acesta nu se intampla. O alta problema este aceea ca tarifele mici alaturi de gradul de ocupare slab duc la o demotivare a hotelierilor in paralel cu o slaba capitalizare a afacerii lor, capitalizare care in aceste conditii nu le permite investitii mari. Pozitiv este faptul ca avem majoritatea hotelurilor renovate integral’, spune Aurelian Marin.

Printre investitiile de succes de pe litoralul romanesc, in acest sezon se remarca cele din Eforie Nord (Steaua de Mare si si extinderea hotelului Vera), precum si cele din Venus (Hotelul Favorit si Hotelul Ammon).

Cele mai cerute hoteluri sunt cele de 3 stele, urmate de cele de 2 stele si, pe locul trei, cele de 4 stele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2