Lituania interzice prin lege pedeapsa corporala asupra copiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Parlamentul lituanian a adoptat, marti, interdictia totala a pedepsei corporale asupra copiilor. Un amendament de lege in acest sens a fost adoptat fara niciun vot impotriva de 116 membri ai Camerei inferioare, care are 141 in total, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

Acest vot a avut loc la o luna dupa ce un baiat in varsta de patru ani a fost batut pana la moarte de catre mama sa si partenerul ei, eveniment care a socat populatia din aceasta mica tara baltica. Testele au aratat ca cei doi adulti consumasera metamfetamina inainte de a-l agresa pe copil.

Deputata Dovile Sakaliene a declarat pentru AFP ca moartea acestui baietel i-a facut pe lituanieni sa inteleaga ca „violenta poate provoca foarte rapid rani foarte grave si de aceea este important sa se evite prima bataie”.

Activisti pentru drepturile copilului au depus in parlament o petitie semnata de peste 30.000 de oameni, printre care multe celebritati, cerand votarea noii legi.

Organizatia internationala pentru drepturile omului Human Rights Watch a salutat noua legislatie, care face din Lituania cea de-a 52-a tara care scoate in afara legii pedeapsa corporala asupra copiilor. „Lituania se alatura cercului de tari, din ce in ce mai multe, care cred ca aceasta practica este o incalcare a drepturilor copilului si a integritatii lor fizice”, a declarat unul dintre liderii sai, Bede Sheppard.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, originar din Letonia vecina, a salutat la randul sau acest vot intr-un mesaj pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2