LIVE: Un nou protest in Piata Victoriei; manifestantii, nemultumiti de amendamentele la legea gratierii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou protest are loc, miercuri seara, in Piata Victoriei din capitala, cei cateva sute de manifestanti adunati pana in jurul orei 21,00 fiind nemultumiti de amendamentele la legea gratierii votat in cursul zilei in Comisia juridica a Senatului.

Protestul are loc in fata Palatului Victoria, pe scuarul central din Piata Victoriei, locul unde au avut loc manifestatiile de amploare din luna februarie.

La ora transmiterii acestei stiri, peste 500 la persoane protesteaza in piata. Protestatarii flutura steaguri tricolore si steaguri al Statelor Unite, si scandeaza impotriva clasei politice.
Ei afiseaza pancarte pe care scrie: “Ati furat si ati vandut 23 de milioane de oameni”, “Ajunge 27 de ani cu criminalii”.

Politistii rutieri au declarat, pentru AGERPRES, ca traficul in zona Victoriei a fost deviat. Circulatia a fost intrerupta dinspre Piata Romana spre Piata Victoriei si dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara spre Aviatorilor

Senatorii juristi au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate prin care se gratiaza persoanele condamnate pentru luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta. De asemenea, sunt gratiate fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia sau fapte savarsite de functionari straini sau in legatura cu acestia.
Decizia de gratiere a acestor fapte a fost luata in comisie cu cinci voturi ”pentru” si trei ”impotriva”.

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Basescu (PMP) si de Liviu Brailoiu (PSD).

In varianta initiala a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la gratiere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1