Liviu Dragnea: Bugetul pe 2018 va fi un buget realizat pe proiecte de dezvoltare

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca bugetul de stat pentru anul 2018 va fi “un buget realizat pe proiecte de dezvoltare”, informeaza AGERPRES.

El a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca proiectul este dezbatut cu fiecare ministru in parte, iar proiectele de dezvoltare trebuie sa se incadreze in programul de guvernare al actualei coalitii de guvernare.

“Pentru prima data, vrem sa il facem asa cum ne-am angajat in campania electorala, si anume un buget realizat pe proiecte de dezvoltare. Este un buget construit din doua parti. O parte o reprezinta bugetul de functionare, adica un necesar pentru functionarea statului roman, care inseamna pensii, salarii, cheltuieli de functionare la fiecare institutie publica, iar cealalta componenta este cea de dezvoltare. Ministrii sunt fortati, sunt rugati sa vina cu partea de functionare, dupa care se discuta fiecare proiect in parte, se pune grila programului de guvernare si ceea ce trece de aceasta grila este finantat”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD este de parere ca proiectul Legii bugetului de stat ar putea ajunge in Parlament pana la finalul acestei luni.

“Este posibil sa prezinte la Parlament pana pe 31 octombrie, dar i-am spus premierului ca, chiar daca este o intarziere de cateva zile, nu-i bai. Este important sa aiba timp sa analizeze fiecare prevedere bugetara, pentru ca bugetul de stat al Romaniei este instrumentul care pune in practica programul de guvernare, care inseamna dezvoltare, infrastructura, care inseamna salarii mai mari, pensii mai mari si un viitor mai bun pentru toti. Deci, o intarziere de cateva zile nu ar fi o problema”, a afirmat Dragnea.

El a infirmat informatiile aparute in presa centrala potrivit carora ministrii de Finante si cel al Muncii, Ionut Misa si, respectiv, Olguta Vasilescu, ar urma sa fie inlocuiti, mentionand ca ambii membrii ai Executivului lucreaza la constructia bugetului pe anul viitor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1