Liviu Dragnea: Guvernul a modificat ilegal Codul fiscal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu-dragnea 2Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, vineri, actualul Guvern, ca a modificat ilegal legea organica ce se refera la Codul fiscal. Dragnea a citat din articolul 456 al Codului fiscal care prevede ca scutirile de la plata taxelor si impozitelor pe cladiri se refera atat la cladirile si terenurile aflate in proprietatea cat si la cele aflate in co-proprietatea veteranilor de razboi si a vaduvelor acestora.

‘De ce am inceput sa ma gandesc serios la motiunea de cenzura? Luam prima data subiectul pus public de domnul Ciolos, care vrea sa fie ca si Croitorasul cel viteaz. Vorbim de disputa privind impozitele si taxele pentru veteranii de razboi si pentru celelalte categorii. Dumnealor au spus ca au fost obligati sa puna acele articole in hotararea de guvern, de interpretare a Codului fiscal, pentru ca, vezi Doamne, este o greseala in Codul fiscal sau o scapare. Este o minciuna. In Codul fiscal (…) se spune la articolul 456 ca nu se datoreaza impozite sau taxe pentru cladiri pentru: cladirea folosita ca domiciliu si/sau alte cladiri aflate in proprietatea sau co-proprietatea persoanelor prevazute la respectivul articol, din Ordonanta privind recunoasterea drepturilor personalului Armatei participant la actiunile militare si a drepturilor acestuia, si a urmasilor celor decedati. Nu se datoreaza impozite si taxe pentru cladirile aflate in proprietatea sau co-proprietatea veteranilor de razboi, a vaduvelor de razboi. La toate aceste articole se vorbeste explicit de cladiri aflate in proprietate si/sau co-proprietate. Codul fiscal este foarte clar, noi cand l-am adoptat am dezbatut acest lucru. Scutirile de taxe si impozite se refera la atat cladirile si terenurile aflate in proprietate cat si co-proprietate. Ce a facut acest guvern? Pentru faptul ca functionarii din Ministerul de Finante, in orice act normativ, cauta sa vada cum mai pot lua cativa lei de la fiecare roman, indiferent de conditia sociala, au venit si au interpretat intr-un mod ilegal, de fapt au modificat intr-un mod ilegal, au completat intr-un mod ilegal o lege organica’, a declarat Liviu Dragnea.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. STEKO

  Vă mai aduceți aminte când eram copii și plângeam iar părinții noștri ziceau:

  “Plângi!? Lasă că-ți dau eu motiv să plângi!!!”

  …și noi credeam că o să ne dea o mamă de bătaie, dar ei au votat cu PSD?

  Reply
 2. dilau

  mai liviu, o motiune de cenzura acum n-ar face decit sa ne bage si mai mult in rahat. ciuma ta rosie n-are majoritate, liberalii o sa fie din start impotriva, ungurii sustin orice guvern doar dupa alegeri – poate le pica ceva – iar oamenii generalului – nineni nu mai stie citi mai sint si pe unde umbla – s-au facut basisti. las-o moarta, cel putin pentru moment.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2