Liviu Dragnea: Indemnizatiile trebuie regandite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liviu Dragnea se lasa convins ca sistemul indemnizatiilor pentru cresterea copilului trebuie schimbat. Liderul PSD a spus ca a discutat cu ministrul Muncii si ca este de acord ca, in unele cazuri, statul plateste prea mult.

„Sunt oameni cu activitati independente care isi pun niste venituri foarte mari si, iertati-ma, sa faci lucrul acesta si dupa acea sa primesti doi ani de zile zeci de miliarde, nu e in regula. Am vorbit cu doamna Olguta Vasilescu sa analizeze cu colegii din minister si sa gandim un sistem, nu neaparat sa punem un plafon, dar care sa regandeasca modul de calcul al procentului de 85%. Am inteles ca a primit informari, semnale de alarma din diverse locuri, din diverse institutii: vedeti ca se intampla aceste lucruri – nu stiu daca sunt reale sau nu, nici ea nu stie daca sunt adevarate sau nu, poate ca vor iesi la iveala – firme care gasesc mame in devenire pe care le angajeaza, le dau salarii mari si beneficiaza de aceste venituri”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Saptamana trecuta, Liviu Dragnea anunta ca a mustrat-o pe Lia Olguta Vasilescu, dupa ce aceasta spusese ca indemnizatiile trebuie plafonate la 8.000 de lei.

Ministrul Muncii declarase anterior ca plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului va opri o inselatorie a statului roman si ca in urma acestei plafonari nu vor fi afectate foarte multe persoane din Romania, ci doar cele care „au bulversat” sistemul si care au primit sume foarte mari. Ea a spus ca plafonul ar urma sa fie stabilit la 8.000 de lei.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in martie 2016, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului a fost stabilita la 85% din veniturile parintelui si se acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon. Pana atunci, plafonul maxim era de 3.400 de lei.

Aceste modificari adoptate de Parlament au fost puternic sustinute de PSD si criticate de Guvernul tehnocrat, care spunea ca nu sunt resurse bugetare.

In 18 aprilie 2016, presedintele Iohannis a promulgat legea si i-a cerut premierului de atunci, Dacian Ciolos, sa gaseasca solutiile necesare aplicarii legii, solicitandu-i sa nu priveasca aceasta chestiune dintr-un punct de vedere exclusiv contabil, deoarece legea este foarte importanta pentru Romania

Prevederile au intrat in vigoare la 1 iulie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2