Liviu Marian Pop: „Este inadmisibila imixtiunea administratiei locale in actul de educatie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu marian popSenatorul maramuresean Liviu Marian Pop vrea raspunsuri cu privire la situatia tensionata de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare. Acesta a adresat o interpelare ministrului Educatiei, Adrian Curaj, cu privire la implicarea administratiei locale in actul educational.

“Domnule Ministru,

Aduc in atentia domniei voastre situatia tensionata de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare, judetul Maramures, o unitate scolara recunoscuta la nivel judetean, cat si national.

Concret, saptamana trecuta primarul municipiului a participat la doua sedinte ale colegiului, prin care a fortat demisia directorului Colegiului National “Gheorghe Sincai”, ulterior cerandu-I acestuia sa revina pe post. Mai mult decat atat, intr-o conferinta de presa, primarul Catalin Chereches a lasat sa se inteleaga ca el a avut un aport la numirea in functie a directorului colegiului, domnul Cristian Heuberger.

Avand in vedere ca exista un reprezentant al primariei in consiliul de administratie al fiecarei scoli din Baia Mare, implicarea directa a primarului in deciziile unitatii scolare nu este justificata, fapt care i-a bulversat pe toti actorii sociali implicate direct sau indirect: elevi, parinti, profesori, opinia publica, fosti elevi plecati in strainatate sau cei ramasi in tara,

Consider ca este inadmisibila imixtiunea administratiei locale in actul de educatie, iar prin acest derapaj administrative, a fost adusa o pata neagra asupra Colegiului National “Gheorghe Sincai” cat si asupra scolii romanesti, de aceea va rog sa acordati atentia cuvenita acestui caz.

In acest context, domnule Ministru, solicit efectuarea unei verificari din partea Corpului de control al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice asupra acestui caz si elucidarea faptelor, astfel incat san u mai existe astfel de incidente pe viitor.

Solicit raspuns scris si oral”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. jack

  hapt ase, musai iute de zbarcit oarice ca vin sarbatorile. si de nu-ti pute pana de vacanta parlamentara sa trimiteti popcirosu la pensiunea din Oncesti, aia la care marg io fest. Stie tat satu unde, ori pa mail ca are cela si net. No ase

  Reply
 2. doru

  ai dreptate, frate.Cum sa faca concurenta administratia politicului ? Sa inceapa directorasii pusi de partid sa fie trasi de ureche de catre cate un primaras ? Sau si mai rau , ce va faceti daca merge cake si la inspectorat si incepe sa traga pe jos cu lingaii partidului ? Asta da stres.

  Reply
 3. dilau

  mai ala care l-ai scapat pe tonta de plagiat, nu stiu daca o sa ti se raspunda in scris dar un raspuns oral sigur meriti. auzi, dar imixtiunea politicului – ca doar tu n-ai fost numit ministru prin concurs – in actul de educatie e permisa?. ai mazilit cnadctu desi – vorba ta – acestia nu se ocupau de plagiate. de ce?.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2