Liviu Marian Pop: PNL Maramures trebuie sa inceteze santajul si atacurile la adresa prefectului judetului!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu-marian-pop-1Senatorul PSD, Liviu Marian Pop sustine ca, prin vocea presedintelui Mircea Dolha, PNL Maramures face presiuni publice cu iz de santaj la adresa prefectului judetului, Sebastian Luput, impunandu-i acestuia sa semneze anumite acte si sa faca demersuri care tin de constituirea Consiliului Judetean Maramures.

“Il invit pe domnul deputat Dolha, sa studieze in detaliu, impreuna cu camarila PNL, Legea administratiei locale si toate actele care au legatura cu aceasta lege. Ii recomand sa se consulte cu marii juristi, incepand cu presedintele partidului, Alina Gorghiu, cea care se pretinde jurist de exceptie, inclusiv in dosarul Turceni, si sa inceteze presiunile de orice natura la adresa prefectului judetului Maramures, Sebastian Luput, prefect tehnocrat de altfel”, a declarat Liviu Marian Pop.

In acest context, senatorul PSD ii cere premierului Dacian Ciolos, sa asigure sprijin juridic suplimentar prefectului de Maramures, Sebastian Luput si sa intervina, in asa fel, incat legea sa fie in continuare respectata.

“Pentru fixarea cunostintelor: Hotararea de constituire a consiliului nu poate fi atacata in mod direct, fiind o hotarare cu caracter constatator si care nu genereaza prin sine efecte juridice. Dar chiar si intr-o alta interpretare, procedura de contencios administrativ presupune introducerea unei plangeri prealabile, in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, singura exceptare  de la plangerea prealabila fiind introdusa numai pentru hotararea de validare.

Hotararile privind alegerea presedintelui si vicepresedintilor se supun regulilor generale cu privire la anularea lor prin procedura contenciosului administrativ, atat cu privire la termenele si procedurile de urmat, cat si cu privire la temeiul unei asemenea actiuni.

Din modul concret in care s-au desfasurat procedurile in cadrul Consiliului Judetean Maramures nu exista nici temeiul de nelegalitate si nici posibilitatea  introducerii unei actiuni, ca urmare a nerespectarii termenului de introducere a plangerii prealabile.

Institutia Prefectului nu are calitatea de a ataca  in contencios administrativ hotararea de constituire a Consiliului Judetean, iar cu privire la alegerea presedintelui sau a vicepresedintilor, ar trebui sa se identifice cauzele de nelegalitate a acestora, pe temeiul incalcarii unor dispozitii legale, dupa constituirea Consiliului Judetean”, a aratat senatorul Liviu Marian Pop.

Totodata, senatorul PSD de Maramures, Liviu Marian Pop a anuntat ca va depune marti, 4 octombrie, o interpelare adresata premierului Dacian Ciolos, cu privire la acest subiect.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. Attila

  Daca „stirea” asta (desi cred ca e un articol platit de beneficiar) a fost deja postata pe pagina lui de Fb, urmeaza elogiile la adresa mandrului, competentului, inteligentului, unicului senator PLM (coincidenta legata de initialele numelui lui e una din delicioasele ironii ale sortii). Tineti-va bine, urmeaza 200 de comentarii desprinse din arhiva ziarului Scanteia. Plus inca 200 de multumiri.
  Dincolo de substratul electoral al demersului, semnarea articolului de catre biroul de pesa al PSD indica sustinerea partidului pentru PLM in aceste alegeri. E bine de stiut deci, orice contracandidat de la alt partid poate fi de preferat. Prezenta lui PLM pe liste face alegerea mult mai usoara. Oricine altcineva.

  Reply
  1. dilau

   prietene attila, nu e duminica in fiecare zi. ar lauda aia vreo 200 dar advertorialul e o idee cam complicat, plm il sustine pe prefect dar seful sau liviu se lupta cu dacian. PLM e made in diugu pe emm in 2011, crede-ma pe cuvint.

   Reply
   1. Attila

    Te cred, nu-i vorba, remarcam si eu cat de bine i se potrivesc aceste initiale.
    PLM nu il sustine pe prefect, nici vorba, vrea doar sa justifice porcariile facute de pesedisti in CJ. Cat despre seful sau si tiz liviut-cel-condamnat, permite-mi sa ii reamintesc lui plm caracterizarea pe care acesta i-a facut-o:
    https://ziarmm.ro/1021181/

    Reply
 2. Badea Gheorghe

  Absolut de acord cu Atilla! Nu trece o zi fara PLM in acest ziar…si bineinteles ca scoate asta din el numai ineptii. Cind vad vreun PSD-ist ca indeamna la citirea vreunei legi (iar PLM o face des, asa l_o fi invatat Dottore Ponta sa se invaluie intr-un aer legal, democratic etc) ma ia cu dureri profunde de cap. Astia fug de lege ca dracu de tamaie, dar apare kodatzu’ de PLM cu aerul lui de sarlatan si ne da cu cititul legilor.

  Reply
 3. Liviu Pop

  Sub anonimat este usor de emis argumente nefundamentate. Poate in timp reușiți să scrieți cu adevărata identitate.

  Reply
  1. Attila

   Stimabile, fii atent aici: Faptul ca nu imi cunosti numele nu schimba lucrurile. Chiar daca as semna cu numele intreg, tot nu ai sti cine sunt. Si nici nu poti avea o astfel de pretentie. TU esti senator, nu eu, tu esti persoana publica, nu eu. Pentru tine, eu sunt un anonim, la fel ca majoritatea baimarenilor pe care cica ii reprezinti. Iar ca cetatean am dreptul sa te critic, asa cum tu votezi SI in numele meu in senat, chiar daca eu nu sunt de acord cu votul tau. Asa ca lasa balta lamentarea asta cu anonimatul celor care te critica. E destul de clar ca literele astea pe care le scriu dovedesc ca nu sunt un robot. Asta trebuie sa iti fie suficient. Un om, anonim, te critica. Poti spune ceva la obiect, fara sa faci parada de faptul ca tu semnezi cu tot numele. Desi vad ca ti-ai uitat un prenume, plm!.
   Revin. Nu am emis „argumente nefundamentate”. Daca ai stapani mai bine limba romana, ai observa ca folosesti in mod gresit alaturarea celor 2 cuvinte, substantiv/adjectiv. „Nefundamentat” este sinonim cu „neargumentat”, asadar nu poti spune „argumente neargumentate” decat daca esti agramat, plm!
   Am exprimat o opinie. Asta e parerea mea despre tine si despre psd. Faptul ca tu nu esti de acord cu opinia mea e perfect. Nu mi-as dori sa gandesit ca mine (bine, nici nu poti, dar asta e alta poveste). La buna vedere si lasa ofuscarile senatoriale deoparte, ca iti dai singur prilejul de a dovedi cat de agramat esti.
   Esti persoana publica, asuma-ti asta si invata sa accepti critica, asa cum fatarnic stii (fara urma de simt al ridicolului) sa accepti gretoasele ode pupincuriste.

   Reply
  2. dilau

   mai plm, de cite ori dam in voi – clasa politica – o bagati pe aia cu anonimatul. hai fa tu primul pas inainte si anunta public ca nu ai nevoie de voturile anonimilor. jur ca nu o s-o faci si n-o s-o faca niciodata un om politic, atunci care e problema cu anonimatul?.

   Reply
 4. Demeter

  Mai baieti nu e vina ciumei rosii ca scoate capete in judetul asta ca balaurul.Trebuie sa le multumim putorilor din PNL si PD care nu au adus nimic pentru judetul asta astfel încât pentru votanti gunoiul a rămas constant.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2