Liviu Pop: Consilierea si orientarea scolara trebuie imbunatatite, iar structura bacalaureatului trebuie regandita

Consilierea si orientarea scolara trebuie imbunatatite, iar structura examenului de bacalaureat si perioada de sustinere a acestuia trebuie regandite, a afirmat sambata ministrul Educatiei, Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook, informeaza AGERPRES.

“Ce facem in mediul familial, scolar, economic sau social pentru a imbunatati parcursul educational al copiilor? Din punctul meu de vedere, consilierea si orientarea scolara trebuie imbunatatite, iar structura examenului de bacalaureat si perioada de sustinere a acestuia trebuie regandite. Viitoarele decizii le voi lua doar dupa consultari publice serioase. Pana atunci va invit la discutie si pe dumneavoastra. Astept argumentele cu deosebit interes”, a scris demnitarul.

El a sustinut ca in ultimii 3 ani, in Romania 495.477 de elevi au finalizat liceul si 294.978 au promovat examenul de bacalaureat.

“Nu am luat in calcul elevii care nu au promovat liceul sau au abandonat scoala in aceasta perioada si nici pe cei care au absolvit scoala profesionala. Au avut cei 200.000 de elevi un traseu educational corect sau gresit?”, a mai spus Pop.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1