Liviu Pop: Este inadmisibil ca un fost director de scoala sa nu cunoasca Legea Educatiei Nationale

Reclame home 1
Reclame home 1

Controversatul caz de la Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga”, din Baia Mare, naste controverse politice. Senatorul Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei, il pune la punct pe colegul sau senator, Iustin Talpos, fost director al scolii respective, explicandu-i ca nu are prerogative legale in a se implica in solutionarea problemei, acestea revenind institutiilor abilitate.

„Inteleg intentia senatorului Iustin Talpos de a se implica in aceasta speta, el fiind cel care a condus acea scoala inainte de a ajunge parlamentar. Dar in calitatea pe care o are nu poate interveni peste ancheta desfasurata de Inspectoratul Scolar acolo, inainte de a fi finalizata. Sa astepte mai intai concluziile si apoi sa se pronunte.

Cu afirmatiile sale, Iustin Talpos ne arata ca nu cunoaste Legea Educatiei Nationale, ceea ce e inadmisibil pentru un fost director de scoala. Dar il poate intreba seful sau din PMP, Traian Basescu, pentru ca el e cel care a promulgat-o, pe vremea Guvernarii Boc, iar fostul presedinte ii poate explica in detaliu”, a precizat Liviu Marian Pop, intr-un comunicat trimis catre redactia ZiarMM.

Afirmatiile sale vin in contextul in care senatorul Iustin Talpos a declarat in cursul unei conferinte de presa organizate vineri ca la Scoala „Lucian Blaga” s-au comis mai multe infractiuni, iar factorii responsabili trebuie sa dea socoteala organelor abilitate.

In cursul lunii februarie, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a demarat o ancheta la Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga”, dupa ce mai multi profesori au reclamat faptul ca li s-au cerut diverse sume de bani pentru achizitionarea si montarea unui sistem de supraveghere video, in valoare de 50 mii lei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Danny

    Cine s-a gasit sa comenteze?! Ex ministrul de la Educatie,destituit din cauza incompetentei si stalcirii limbii romane. Ar fi mai intelept din partea domnului senator sa cugete mai adanc ,in tacere si sa lase batalia politica pentru altii care se pricep,cat de cat. Nu realizeaza ca a fost un ministru foarte slab,aducand prejudicii de imagine Maramuresului si in mod special cadrelor didactice din acest judet.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole