Liviu Pop: Excesul de zel al angajatilor care cer “hartii si parahartii” va disparea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca se va continua procesul de debirocratizare, astfel incat ‘excesul de zel’ al unor angajati din sistemul de invatamant, care cer ‘hartii si parahartii’, sa dispara, informeaza AGERPRES.

Pop a spus ca toate documentele, pentru gradatiile de merit, Evaluare nationala si Bacalaureat, vor fi digitalizate, iar ‘lucrarile se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasa sau la centrul de corectura, daca acasa nu are calculator’.

Ministrul a mentionat, de asemenea, ca toate inspectoratele scolare vor intra in evaluare.

‘Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector, pentru ca legislatia este foarte clara pe zona acesta a planificarilor. Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea. Va asigur de lucrul acesta. Deja, de astazi, incepem si evaluarea inspectoratelor scolare. Avem foarte multe semnale, unii colegi de-ai nostri fac exces de zel, cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult’, a declarat Pop.

Ministrul a sustinut ca va fi digitalizat concursul pentru gradatiile de merit, in sensul in care toate dosarele vor fi scanate si urcate pe platforma, nemaifiind necesare copii xerox.

‘Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia. Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasa sau la centrul de corectura daca acasa nu are calculator’, a mai spus Pop.

El a adaugat ca tot ce va incarca profesorul pe acea platforma va putea fi folosit de catre inspector sau de catre cei care vin in inspectie si control ca document. ‘Sa nu fie nevoit, dau un exemplu, ca o diploma sa o faca xerox si sa o puna in cinci dosare pentru ca ba vine o comisie, ba una, ba cealalta’, a explicat ministrul.

Pop a mentionat, totodata, ca a inceput demersurile pentru reducerea numarului comisiilor.

‘Tot cea ce se poate digitaliza o vom face, pentru ca este, pana la urma, secolul digitalizarii si suntem obligati sa folosim tehnica in favoarea invatamantului si nu numai’, a conchis ministrul Educatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ccc

    nu va suparati dar asa nulitate mi-a fost rar dat sa vad … dupa episodul Ponta a venit episodul manualelor de sport :))))) ce domnu’ Pop s-au terminat banii si acuma luati ceva spaga de la ceva librarii si edituri pe tot felul de baliverne ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2