Liviu Pop: Finalizam metodologia pentru programul “Scoala dupa scoala”; 30 de minute pe zi de joc si miscare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a anuntat ca miercuri va fi finalizata metodologia pentru programul “Scoala dupa scoala” si ca va fi pus accentul pe sport, joc si miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi, informeaza AGERPRES.

“Tot astazi, vom finaliza metodologia pentru ‘Scoala dupa scoala’. In Romania, desi acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, in jur de 200 de unitati scolare au reusit sa implementeze programul ‘Scoala dupa scoala’, sub diverse forme, cu ajutorul asociatiilor de parinti, ONG-urilor, autoritatilor locale, scoli, in unele situatii”, a afirmat demnitarul intr-o conferinta de presa.

El a spus ca in orele pe care copilul le va petrece in cadrul acestui program sa faca minim 30 de minute in fiecare zi sport, joc si miscare.

“Principala modificare va fi pe programul de lucru, daca-l putem numi asa, al programului ‘Scoala dupa scoala’, in sensul in care in cele maxim trei ore pe care copilul poate sa le petreaca in cadrul programului ‘Scoala dupa scoala’, minim 30 de minute in fiecare zi va fi sport, joc si miscare, in asa fel incat orice elev care face programul ‘Scoala dupa scoala’, pe langa cele doua ore de educatie fizica din trunchiul comun, sa aiba minim doua ore si jumatate saptamanal joc, miscare si educatie fizica”, a explicat Pop.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *