Liviu Pop: Nu aducem pe nimeni cu forta la mitingul PSD, e o minciuna, minciuna, minciuna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mitingul PSD de sambata din fata Guvernului nu este unul politic, poate participa oricine doreste, declara la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El sustine ca nici un participant la manifestatia care va incepe la ora 20 nu este adus cu forta. Parlamentarul crede ca la miting vor veni „cateva sute de mii de persoane”.

Liviu Pop spune ca mitingul PSD nu este unul politic: „Nu este un miting politic, este un semnal pe care noi l-am facut public. Orice cetatean al acestei tari care-si doreste o justitie independenta poate sa participe la acest miting de maine, invitatia este libera. Este un semnal pe care l-am dat, pentru ca era momentul, trebuie sa ducem pana la capat ceea ce ne-am propus de mult timp, noi, cei din PSD, aceea de a avea o justitie independenta si dreptul fiecarui cetatean de a se apara corect in fata institutiilor statului (…). Oamenii nu sunt adusi la miting, oamenii doresc sa vina la miting”.

Intrebat de ce nu vin oamenii singuri la miting, senatorul PSD a raspuns: „Noi le-am asigurat, acolo unde putem, prin organizatiile judetene, logistica de a veni la miting (…). Dorinta de a participa ne face sa organizam aceasta deplasare la miting noi, cei din PSD si in special parlamentarii, alaturi de primari si presedinti de Consilii Judetene”.

Presa a scris ca PSD le cere participantilor la mitingul de sambata sa se imbrace in alb sau in costum popular, sa aiba stegulete tricolore, sa poarte in piept sigla partidului si sa aiba la ei lanterne sau telefoane cu blitz si imnul printat. Intrebat daca nici aceasta nu este o organizare politica, Liviu Pop a replicat: „E organizarea Partidului Social Democrat, dar pe langa aceasta organizare pe care o facem noi, in Piata vor fi si alte persoane (…). Fiecare trebuie sa respectam legea. Pe cei care nu reusesc sa respecte legea trebuie sa-i luam la intrebari, pentru ca noi ori de cate ori am facut ca partid politic un miting sau o actiune in strada, am respectat legea (…). Altii isi permit sa iasa in Piata fara autorizare”.

Cum raspunde Liviu Pop acuzatiei potrivit careia PSD ii aduce pe oameni la miting cu forta, sub amenintare? „Este o minciuna. Am vazut inclusiv in mass-media centrala ca si noi la Maramures, eu, care din pacate in momentul de fata sunt in convalescenta organizez, fac scenarii, chem oameni la miting, profesori, nu stiu ce, strategii. Este o minciuna, minciuna, minciuna. Nu se forteaza nici un cetatean sa vina la miting. Cine vrea sa vina e liber sa vina”, declara senatorul.

El mizeaza pe o prezenta masiva la mitingul de sambata al PSD: „Cateva sute de mii de persoane vor fi prezente in Bucuresti, maine, la miting”.

rfi.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2