Liviu Pop: Promovabilitatea la Bacalaureat, inainte de contestatii, este de 71,4%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rata de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, inainte de contestatii, este de 71,4%, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Liviu Pop, informeaza AGERPRES.

Anul trecut promovabilitatea inainte de contestatii a fost de 66,7%.

Ministrul Educatiei a spus ca la sesiunea de anul acesta s-au inscris 135.513 elevi, au fost prezenti 128.503 si au promovat 91.754.

Totodata, au fost eliminati 179 de candidati pentru frauda sau tentativa de frauda, dintre acestia 100 din promotia curenta si 79 din cea anterioara.

Liviu Pop a mai spus ca sub zece licee din tara nu au avut niciun candidat promovat la Bacalaureat.

Judetele cu cea mai mare promovabilitate sunt Sibiu — 83,73%, Bacau — 83,54%, Iasi 82,91% si Cluj — 82,75%, iar cel mai mic procent Ilfov — 42,24% si Giurgiu — 50,76%.

„Eu zic ca este bine. Este foarte important ce se va intampla in august cu cei de la sesiunea a doua”, a sustinut demnitarul, care a aratat ca nu poate sa spuna daca este vorba despre subiecte mai usoare decat la alte sesiuni.

Liviu Pop a mai afirmat ca se va lua in calcul orice propunere de intarire a sigurantei la examenul de Bacalaureat.

Referindu-se la eventualitatea modificarii structurii Bacalaureatului si introducerea a doua tipuri de examen, el a precizat ca va exista o ampla dezbatere in acest sens pe Legea educatiei.

„Din datele pe care le avem poate avem nevoie de aceasta forma de Bacalaureat (n.r. — bacalaureatul diferentiat)”, a mentionat Pop.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole