septembrie 19, 2021

Liviu Pop propune majorarea cu 20% a salariilor personalului nedidactic din invatamantul preunivesitar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PSD Liviu Pop propune, intr-o initiativa legislativa, majorarea cu 20% fata de luna februarie 2018 a salariilor personalului nedidactic din invatamantul preunivesitar, mentionand ca, astfel, se elimina o discriminare a acestei categorii de personal, informeaza AGERPRES.

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea art. 38 din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, “incepand cu data de 1 martie 2018 cuantumul brut al salariilor de baza, precum si sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, premiilor, primelor si al celorlalte elemente de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, de care beneficiaza personalul din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat in luna februarie 2018, prevede proiectul”.

Masurile se aplica la data intrarii in vigoare a acestei legi, precizeaza proiectul.

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop precizeaza ca prin legea salarizarii au fost inlaturate inechitatile in ceea ce priveste salariile si indemnizatiile personalului bugetar si, in acelasi timp, acestea au fost majorate semnificativ, insa au existat unele exceptii.

“Dar au existat si unele mici exceptii care au generat multiple nemultumiri in randul personalului nedidactic, absolut necesar bunei desfasurari a activitatii scolare. In timp ce personalul didactic si didactic auxiliar beneficiaza incepand cu 1 martie 2018 de o majorare de 20% fata de nivelul acordat pe luna februarie 2018, personalul nedidactic, componenta a invatamantului preunivesitar, este privat de aceasta crestere salariala, creand astfel un sentiment discriminatoriu intre categoriile de personal din invatamantul preunivesitar”, motiveaza Liviu Pop necesitatea initiativei legislative.

Proiectul a fost depus in 4 aprilie la Senat, care este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor este for decizional.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2