Liviu Pop: Saptamana viitoare va fi lansat in dezbatere proiectul de lege a manualului scolar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare va fi lansat in dezbatere publica proiectul de lege privind manualul scolar, informeaza AGERPRES.

“Ne dorim competitie intre autorii de manuale, pentru ca am vazut timp de 20 de ani competitie intre edituri si vedem care este calitatea invatamantului din Romania acum. In primul rand, elevii sunt cei care au pierdut, iar baronii manualelor s-au imbogatit. Toate masurile pe care le-am luat sunt pentru binele elevului”, a sustinut Pop.

El a amintit ca Guvernul a adoptat joi o hotarare prin care Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) primeste atributii in domeniul avizarii si evaluarii auxiliarelor didactice.

“Asteptam astazi publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern de modificare a HG 1401/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National de Evaluare si Examinare, iar prin ordin al ministrului Educatiei Nationale vor fi aprobate atat metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, cat si metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, vechea metodologie fusese aprobata printr-un ordin al ministrului din 2002 si era in concordanta cu vechea lege a Educatiei insa se referea “doar” la utilizarea mijloacelor de invatamant, nu si a auxiliarelor.

“Din ziua publicarii in Monitorul Oficial a ordinului privind metodologia, pentru o perioada de 10 zile se vor depune la CNEE, in format electronic, propunerile de auxiliare didactice. Dupa aceasta perioada de depunere, in termen de 30 — 60 de zile, comisiile de aprobare si avizare a auxiliarelor didactice vor stabili ce auxiliare didactice indeplinesc criteriile de conformitate prevazute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi publicata pe site-ul CNEE, ca urmare a publicarii metodologiei in Monitorul Oficial. Lista auxiliarelor didactice aprobate prin ordin al ministrului Educatiei Nationale sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atributii in domeniu va fi publicata pe site-ul CNEE si, din acel moment, pot fi utilizate in unitatile de invatamant conform prevederilor ROFUIP”, a precizat ministrul Educatiei Nationale.

El a spus ca toate cadrele didactice sau editurile sunt invitate sa-si depuna proiectele de auxiliare la CNEE sau minister.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *