Liviu Pop: Sunt necesare politici convergente pentru cresterea calitatii invatamantului din zona rurala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In Romania sunt necesare politici convergente care sa creasca in zona rurala calitatea educatiei, a declarat miercuri presedintele Comisiei de invatamant din Senat, Liviu Pop, informeaza AGERPRES.

Acesta a participat la prezentarea “Raportului privind starea invatamantului pentru anul scolar 2017-2018” de catre conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

“Reprezentati 10% din tot ceea ce inseamna elevii din Romania. 10% dintre elevii din Romania sunt in Bucuresti si sunteti din punctul acesta de vedere reperul pe care MEN, Parlamentul Romaniei, administratiile locale trebuie sa il preia. De ce spun lucrul acesta? Pentru ca inca avem multe lucruri de rezolvat in tara aceasta, intr-o tara dezechilibrata din perspectiva sistemului educational – din cele 3.000 de unitati administrativ teritoriale – 3.000 si ceva de primarii, 1.600 aproape 1.700 au sub 300 de elevi. Din punctul acesta de vedere, Romania putem spune ca este putin rupta in doua in zona rurala.

Trebuie doua politici convergente care sa aduca si sa creasca din aceasta perspectiva calitatea invatamantului din zona rurala. In zona urbana, avem aproape 600 de unitati scolare, care au inca sub 300 de elevi, iar aici este o chestiune de management al primariilor, al consiliilor judetene, alaturi de inspectoratele scolare. Trebuie sa eficientizam si acolo managementul. In cei doi ani am separat competentele”, a spus Pop.

El a afirmat ca pentru prima data dupa mai bine de 20 de ani MEN “nu se mai ocupa” de constructii de scoli si a sustinut ca inca mai exista probleme in evaluarea cadrelor didactice si a managementului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *