Liviu Pop: Trebuie schimbate procedurile la Bacalaureat si evaluarea nationala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a afirmat vineri, la DC News, ca trebuie schimbate procedurile de organizare a examenelor de evaluare nationala si de Bacalaureat, precizand ca nu este de acord sa alerge persoanele, prefera sa „alerge hartiile”, informeaza AGERPRES.

El a facut aceste declaratii facand referire la cazul Rozinei Miron (42 de ani), informaticianul care a murit la sfarsitul lunii trecute in timp ce se ocupa de introducerea unor date legate de examenul de evaluare nationala la Colegiul „Al. I. Cuza” din Galati.

„Este trist ceea ce s-a intamplat si imi doresc sa nu se mai intample acest aspect, de aceea pe zona de evaluare nationala, pe zona de evaluare la Bacalaureat, pe zona de titularizare in sistemul de invatamant, pe definitivare in zona de invatamant, trebuie sa schimbam clar procedurile.

Nu sunt de acord sa alerge persoanele, prefer sa alerge hartiile. Suntem astazi in dezbatere pentru metodologia de organizare a acestor concursuri pentru anul viitor. Pana in 31 august trebuie sa venim cu metodologia de organizare”, a declarat ministrul Educatiei, precizand ca ia in calcul si repartitia elevilor la liceu sa se poata face pe fise.

„Sa folosim tehnologia in procesul de evaluare. Dau un exemplu: putem scana toate lucrarile, sa facem centre de corectura unde profesorul vine si corecteaza lucrarea scanata. Sa nu ii punem pe informaticieni sa stea zeci de ore sa introduca datele.

Se poate eficientiza folosind tehnologia moderna, iar lucrul acesta il avem in calcul astazi la nivelul Ministerul Educatiei Nationale, unde vrem, printr-un proiect european, sa introducem si evaluarea si evidenta scolarilor pe platforma virtuala, pe biblioteca scolara virtuala. Anul acesta sper sa gasim o metodologie care sa nu mai expuna la efort supraomenesc pe colegii nostri”, a spus ministrul Educatiei.

Liviu Pop a sustinut ca ar vrea ca in fiecare judet sa existe unul sau doua centre de evaluare, unde profesorii primesc pe suport electronic lucrarea, pe care sa o corecteze dupa barem.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. ciuriburi

  Noaptea mintii
  „…putem scana toate lucrarile…”
  „Sa nu ii punem pe informaticieni sa stea zeci de ore sa introduca datele” … betooon! o sa stea zile intregi sa scaneze mii de lucrari
  E clar, deci va fi munca dubla… mai aveti si alte idei „marete” de felul asta ???

  Reply
 2. Atentul

  PLM doar atita a invatat in toti anii astia de cind e lipit de politica….sa vorbeasca pe zone. Zona de cutare si zona de cutare… In afara de asta si de un doctorat spalat individul asta nu a lasat absolut nimic in urma sa. Vorbeste cica savant, folosind excesiv si nepotrivit acest cuvint pentru a da anvergura si amploare activitatii lui inexistente. Acum insa vine sa revolutioneze procedurile de bac si evaluare nationala! Sper sa darime PSD-ul si acest guvern cit mai rapid, sa nu apuce PLM sa isi bage nasul in proceduri ca se va lasa cu jale mare.

  Reply
 3. a lu nelu

  Se vede ca-i mutalau,abia poti sa corectezi cu lucrarea in mana si el se gandeste ca va scana lucrarile.O mai zis una antologica zilele trecute : Ca invatamantul e gratuit pentru copii dar nu si pentru parintii lor.Flooarte tare.Ar trebui sa le mareasca alocatiile si sa-i puna la plata.

  Reply
 4. cunoscator

  Dupa o vizita in „judetul Targoviste” si dupa ce a scapat de durerea la „genunche”, desteptul asta vrea schimbarea procedurilor la „bacalaoreat”

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole