Localnicii din Berbesti nu vor parcare pentru vehiculele de transport international (FOTO)

PNL

1 BerbestiIntalnirea de la Berbesti (comuna Giulesti), desfasurata duminica, 21 februarie, a fost legata de opozitia cetatenilor vizavi de infiintarea parcarii pentru odihna a vehiculelor de transport international. La intrunire a participat tot satul. Au fost, de asemenea, prezenti: prefectul Anton Rohian, Eugen Cecan, directorul CNADNR Cluj, firma de consultanta si reprezentantul constructorului – Aktor.

S-a dezbatut problema imposibilitatii accesului oamenilor la terenurile din spatele parcarii. Localnicii se opun categoric ca parcarea sa fie amplasata pe teritoriul lor, din motive care nu tin neaparat de proiect, ci pentru ca astfel nu vor mai avea posibilitatea sa isi foloseasca terenurile in scopurile gandite de ei.

A fost o adunare destul de vehementa, la care s-au ridicat probleme pertinente, dar si probleme fara legatura cu DN18. Localnicii considera ca exproprierile nu le-au fost aduse la cunostinta in timp util, ci au fost pusi in fata faptului implinit. Institutia Prefectului Maramures trebuie sa tina cont de opiniile exprimate de un intreg sat, Berbesti, astfel ca a chemat la discutii actorii principali.

Concluzia este ca marti, 24 februarie, vor veni la Institutia Prefectului reprezentantii firmelor responsabile de finalizarea lucrarilor pe DN18, pentru a intocmi un material pe baza caruia CNADNR sa dea o solutie convenabila ambelor parti. Acest lucru este neaparat necesar, data fiind starea conflictuala si de revolta existenta la Berbesti.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

2 Berbesti

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1