Localnicii din Berchezoaia vor avea apa la robinet in maximum o luna de zile. Metrul cub va fi de 2,5 lei cu TVA inclus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In Berchezoaia traiesc aproximativ 450 de suflete, in 170 de gospodarii. Primarul din comuna Remetea Chioarului asteapta sa se faca receptia lucrarii si spune ca in maximum o luna de zile, reteaua va putea fi utilizata. Astfel, oamenii se vor bucura de apa potabila, care le va curge la robinete. Mai mult, acestia vor putea la vara, sa-si puna si centrale termice care sa le incalzeasca locuintele in anotimpul rece.

Petrica Calin Ovidiu, primar Remetea Chioarului: “In aceste momente se fac lucrari pentru alimentarea cu apa a gospodariilor din Berchezoaia. Este o investitie finantata prin fonduri guvernamentale, care se ridica la valoarea de 2.700.000 de lei, cu statii de tartare, bazin de acumulare, cu puturi forate la 35 de metri si distributie pe toata localitatea. In maximum o luna de zile, oamenii vor avea apa la robinete, lucrarea fiind finalizata in proportie de 98%. S-au facut probele de presiune si urmeaza sa se faca receptia. Din 170 de gospodarii, 140 sunt deja bransate la apa. Anul trecut au fost finalizate lucrarile la alimentarea cu apa si in localitatile Posta si Remecioara, cu statii de tratare, filtrare, si tot ce implica. Cu terminarea lucrarilor de la Berchezoaia pot spune ca toata comuna are apa la robinet.”

Intrebat de metrul cub la apa, primarul a declarat ca pretul este facut pentru buzunarul fiecarui cetatean.

“Tariful este unic, stabilit prin hotarare de Consiliu Local, nemajorat din 2015. Metrul cub este de 2,5 lei cu TVA inclus. Avem un pret pentru cetatean, in primul rand si eu zic ca e rezonabil. Cu acesti bani acoperim cheltuielile de intretinere si nu facem profit, de la populatie. Toate localitatile trebuie sa beneficieze de alimentarea cu apa. Asa e normal”, a punctat Petrica Calin Ovidiu.

14 km de drumuri agricole

Pe langa faptul ca localitatile din comuna Remetea Chioarului sunt bransate la apa potabila, gospodarii de aici se vor putea bucura in curand si de cele doua camine culturale, de drumul communal, de dispensar. Copiii folosesc deja, salile de clasa, noi, curtile si terenul de sport cu nocturna.

“Pe Remetea Chioarului avem o investitie pe fonduri europene, care e in faza de proiectare. In executie mai avem doua camine culturale in valoare de 500.000 de euro pe fonduri europene, 14 km de drumuri Agricole in valoare de 1.000.000 de euro tot pe AFIR, la dispensarul communal, in aceasta vara, incepem executia cu bani din fonduri guvernamentale, facem drumul comunal de la Posta spre Finteus, cu doua straturi de asfalt, cu podete, santuri betonate. Drumuli va avea 2,4 kilometri. Doua scoli, cu gradinite, clase 0-4, sunt finalizate in proportie de 99%, in Berchez si Berchezoaia. Toate scolile din comuna au parcuri de joaca pentru copii, avem si teren de sport cu gazon si nocturna deja pus la dispozitia elevilor si a tinerilor. Avem multe proiecte, unele in faza de elaborare, altele sunt deja depuse spre finantare, iar altele sunt deja in executie si urmeaza sa fie finalizate”, a conchis primarul din Remetea Chioarului.

Foto: Lica Podina, cititor ZiarMM.ro

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole